Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Rusya'dan AP kararına tepki

Rusya yönetimi 'AP kararı, Rus medyasına yönelik ayrımcılığın örneği' diye eleştiride bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-25 00:56:43

Rusya'dan AP kararına tepki

Ajanslarda yer alan habere göre; Rusya'nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Temsilcisi Aleksandr Lukaşeviç, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) üçüncü tarafların propagandasına karşı koyma kararının Rusofobik ve Rus medyasına yönelik ayrımcılığın örneği olduğunu belirtti.

AP'nin dün kabul ettiği ve Rus medyasına karşı mücadeleyi amaçlayan kararın büyük öfke yarattığını belirten Lukaşeviç, “Ayrıca sözde Rus tehdidine karşı mücadelenin IŞİD gibi bir terör örgütüne karşı mücadeleyle eşit tutulması kesinlikle kabul edilemez. Avrupa Birliği'nin propaganda makinesi artık sınırı aştı” dedi.

Kararın, Rusofobik özellik taşımasının yanında, Rus medyasına yönelik ayrımcılığın iğrenç örneği olduğunu kaydeden Lukaşeviç, “Bu karar, sadece İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, Kişisel ve Siyasal Haklar Uluslararası Sözleşmesi ve AGİT taahhütleri dahil ifade özgürlüğü alanındaki kilit uluslararası standartlara değil Avrupa Birliği'nin insan hakları ve medya özgürlüğü alanındaki kurallarına da aykırı” diye ekledi.

 

Haber Ara