Dolar

32,2471

Euro

34,8994

Altın

2.420,13

Bist

10.479,16

Cinsel istismarla suçlanan Trump'ın adayı kendini savundu

ABD Başkanı Trump'ın Yüksek Mahkeme yargıç adayı olarak öne çıkardığı isim olan Brett Kavanaugh'un başı cinsel istismar ve saldırı suçlamalarıyla dertte. Kavanaugh, kendisini senatoya karşı savundu fakat hakkındaki iddialar bitmek bilmiyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-28 09:25:27

Cinsel istismarla suçlanan Trump'ın adayı kendini savundu

ABD Başkanı Donald Trump'ın Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği yargıç Brett Kavanaugh'un adaylığı ile ilgili oylama Cuma günü gerçekleşecek.

Senato oturumunda suçlayan taraf Ford'un ardından komisyona ifade vermeye başlayan Kavanaugh "Bugün, yemin altındayken Senato, ülke, ailem ve Tanrı'nın önünde bu suçlama karşısında masum olduğuma yemin ederim" diyerek başladı.

Kendisini "iğrenç ve çok net bir karakter suikastının kurbanı" olarak tanımlayan Kavanaugh, Ford'un iddialarını "kesinlikle ve kategorik olarak reddettiğini" vurguladı.

Kavanaugh, "Ford'ın iddialarının ilk ortaya çıkmasından bu yana ifade vermek istediğini ve diğer cinsel saldırı iddialarının ortaya çıkmasının kendisini şaşırtmadığını" söyledi.

Ford hakkında dikkatli konuşmaya çalışan Kavanaugh, kendisine karşı "kötü bir niyeti olmadığını", Ford'un bir yerde, biri tarafından bir zamanlar cinsel saldırıya uğramış olabileceğini, ancak kendisinin asla ne Ford'a ne de bir başkasına cinsel saldırıda bulunmadığını" savundu.

Profesör Ford ise ifadesinde "kendisine cinsel saldırıda bulunanın Kavanaugh olduğuna yüzde 100 emin olduğunu" iddia etmişti.

Kavanaugh'dan önce Senato Adalet Komisyonu'nda ifade veren Profesör Blasey Ford, 1982 yılında Kavanaugh'ın kendisine tecavüz etmeye çalıştığını söyledi ve "Belki de kazayla beni öldürebilirdi" dedi.

Palo Alto Üniversitesi'nde Psikoloji Profesörü olan Ford, Maryland'de lise öğrencisi oldukları sırada Kavanaugh 17, kendisi de 15 yaşındayken gençler arasında yapılan bir toplantıda yaşandığını iddia ettiği olayın detaylarını anlattı.

 

Haber Ara