Dolar

44,5847

Euro

51,3630

Altın

6.606,84

Bist

12.936,35

BM: Suriye'de hastanelere yapılan saldırılar savaş suçudur

Rus uçaklarının Suriye'de hastane ve okullara yönelik saldırısına ilişkin BM'den yapılan açıklamada saldırıların kasıtlı olarak yapıldığının ispatlanması halinde savaş suçu sayılabileceği bildirildi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-16 14:28:28

BM: Suriye'de hastanelere yapılan saldırılar savaş suçudur

Birleşmiş Milletler, kasıtlı olduğunun ispatlanması halinde Suriye'de dün hastane ve okullara yönelik saldırıların "savaş suçu" sayılabileceği açıkladı.

AA'nın haberine göre; BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, BM Cenevre Ofisi'ndeki basın toplantısında, saldırıları Rusya'nın ya da Suriye rejiminin düzenlediğinin ispatlanması halinde bu ülkelerin savaş suçu işlemeyle suçlanabileceğini belirtti.

Sözcü Colville, "Suriye'de dün hastane ve okullara yönelik saldırılar, kasıtlı olarak yapıldığı ispatlanırsa 'savaş suçu' sayılabilir" dedi. Colville, "Suriye'de hastane ve okulların hedef alınma düzeyi, bunun bir 'taktik savaşı' olarak kullanıldığını gösteriyor" ifadesini kullandı.

haber-2016-1

oflu
amerika yapıyor.bizi rusyayla savaşa sokmaya çalışıyor.rusya bizi haritadan siler

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara