Dolar

32,3784

Euro

34,7289

Altın

2.433,87

Bist

10.056,00

Beklenen oldu!

Afganistan’ın Kabil şehrinde NATO askeri konvoyuna bombalı araç saldırısı düzenlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-11 13:18:47

Beklenen oldu!

Khaama Press ve Aljazeera'nın haberine göre; Afganistan İçişleri Bakanı, başkent Kabil'de NATO askeri konvoyuna bombalı araç saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Pazar günü gerçekleşen patlamada sivil ölümler gerçekleştiğini söyledi ancak ayrıntıları paylaşmadı. NATO tarafından yapılan açıklamada ise 3 sivilin yaralandığını ancak kendi askeri kuvvetlerinden ölen kimsenin olmadığı bildirildi.
Al Jazeera'nin Afganistan temsilcisi “Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kendilerinin yaptıklarını ve bombalı araçta bulunan tüm Taliban üyelerinin öldüğünü” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Amerika Uyarmıştı

ABD, Birleşmiş Milletler'i Afganistan'daki merkezlerine ya da Kabil'deki diğer ofislerine saldırılar düzenlenme ihtimaline karşı uyarmıştı.
ABD Kabil elçiliği şehirdeki Birleşmiş Milletler temsilcilerini ve ülkedeki vatandaşlarını uyaran bir bildiri yayımladı. Bildiride “ABD Kabil elçiliiği 2015 Ekim ayı başında, BM'nin Kabil'deki merkezine ya da Kabil'deki diğer ofislerine bombalı araç saldırısı düzenlenmeyi planladıklarına dair raporlar almakta. Kabil'deki saldırı 12 Ekim'de gerçekleşebilir. ABD vatandaşlarına bu bölgelerden uzak durmaları tavsiye edilmektedir” denmekteydi.

Elçilik ayrıca ABD vatandaşlarından Afganistan'e gelmemelerini ve ülkede bulunanların da ülkeyi terketmeleri yönünde acil çağrıda bulunmuştu.

Haber Ara