Dolar

32,2665

Euro

35,0759

Altın

2.467,49

Bist

10.319,96

Cosa Akıllı Kombi Kiti'yle doğalgaz kullanımında yüzde 30 tasarruf

Cosa Akıllı Kombi Kiti'yle doğalgaz kullanımında yüzde 30 tasarruf

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 14:23:09

Cosa Akıllı Kombi Kiti'yle doğalgaz kullanımında yüzde 30 tasarruf
Türkiye'de akıllı ev konseptinin öncülerinden Nuvia'nın geçen yıl piyasaya sürdüğü Cosa Akıllı Kombi Kiti, ev sıcaklığının cep telefonundan yönetilmesini ve bu şekilde doğalgaz kullanımında yüzde 30'a kadar tasarruf edilmesini sağlıyor.

Nuvia'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de kombi sahiplerinin yüzde 72'den fazlası hatalı kombi kullanımından ötürü fazla doğalgaz tüketiyor.

Bu da hem tüketicilerin daha yüksek tutarlı fatura ödemesine, hem de ülke tüketimin artmasına neden oluyor. Nuvia ise Tübitak tarafından desteklenen Cosa Akıllı Kombi Kiti'yle tüm ekosisteme ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Satın almanın yanı sıra kiralama opsiyonu da bulunan Cosa Akıllı Kombi Kiti'yle kombiye bağlanarak, ev sıcaklığı cep telefonu üzerinden kolayca yönetilebiliyor.

Akıllı algoritmaları sayesinde evin ısınma ve soğuma sürelerini öğrenen Cosa, doğalgaz tüketiminde yüzde 30'a kadar tasarruf sağlıyor. Böylece Cosa Akıllı Kombi Kiti, sadece bir yıl içerisinde satın alma parasını amorti etmiş oluyor.

Cosa Akıllı Kombi Kiti'yle ayrıca, "Ev", "Uyku" ve "Dışarı" modları sayesinde evin gerektiği kadar ısınması sağlanıyor.

Bir yıl önce kullanıcılarla buluşturulan ve İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Teknokenti'nde geliştirilen Cosa Akıllı Kombi Kiti, yeni eklenen nem ölçme özelliğiyle de evin hava kalitesi konusunda kullanıcısını bilgilendiriyor.

Haber Ara