Dolar

32,5051

Euro

34,9052

Altın

2.438,76

Bist

9.716,77

Dünya Sağlık Örgütü 'Türkiye Covid-19 Raporu'nu yayımladı

Sağlık Bakanlığı raporla ilgili yaptığı açıklamada, ''Türkiye'nin virüsün ülkeye girişini önlemeye yönelik çabalarından övgüyle söz edildi'' ifadelerine yer verdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-05 12:56:15

Dünya Sağlık Örgütü 'Türkiye Covid-19 Raporu'nu yayımladı

Sağlık Bakanlığı raporla ilgili açıklamasında, ''Türkiye'nin virüsün ülkeye girişini önlemeye yönelik çabalarından övgüyle söz edildi'' ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Covid-19 Raporu'nu yayımladı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye'nin Covid-19 mücadelesine yönelik rapor yayımladı. Söz konusu raporda, kararlılıkla uygulanan tedbirler ve çok sektörlü yaklaşım sayesinde Türkiye'nin Covid-19 mücadelesi kapsamında elde ettiği başarı detaylı bir şekilde ele alındı.

Türkiye'nin virüsün ülkeye girişini önlemeye yönelik çabalarından övgüyle söz edildi. Raporun sonuç bölümünde; Türkiye'nin tecrübesi, siyasi kararlılığı ve çok paydaşlı yaklaşımı ile halk sağlığı acil durumlarında verilen mücadeledeki rolünün önemine vurgu yapıldı; genç nüfusu avantaja çevirdiğine, yaşlıların korunması ve enfeksiyonun yayılmasının önlenmesi için erken dönemde önleyici tedbirler alındığına dikkat çekildi.''

Haber Ara