Dolar

32,5224

Euro

34,9062

Altın

2.438,38

Bist

9.716,77

Dünya ekonomisine 3,5 trilyon dolarlık, 'korona' darbesi

Çin’in Wuhan şehrinden bütün dünyaya yayılan ölümcül koronavirüsü, dünya ekonomisine de büyük darbe vurdu. Amerikan ekonomi haber ağı Bloomberg, koronavirüsünün dünya ekonomisine 3,5 trilyon dolara mal olacağını öne sürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-07 13:43:55

Dünya ekonomisine 3,5 trilyon dolarlık, 'korona' darbesi

Çin'in Wuhan şehrinden bütün dünyaya yayılan ölümcül koronavirüsü, dünya ekonomisine de büyük darbe vurdu.

Virüsün dünyada yol açacağı ekonomik hasarın boyutunun tahmin edilenden daha büyük olduğu öne sürülürken; 5 milyon şirketin de risk altında olduğu açıklandı.

Amerikan ekonomi haber ağı Bloomberg, koronavirüsünün dünya ekonomisine 3,5 trilyon dolara mal olacağını öne sürdü.

Ekonomi haber kanalı Bloomberg'e göre, dünyanın önde gelen ekonomileri Çin'in bu yılın ilk çeyreğinde karşılaştığı ekonomik şokla karşı karşıya kalacak.

Bloomberg'in tahminine göre, küresel ekonomik büyüme 2008'de sıfıra ayarlandı ve ABD, euro ve Japonya gibi Kasım ayı cumhurbaşkanlığı seçimini etkileme potansiyeli olan negatif GSYİH büyümesi yaşayacak.

Öte yandan global bir sorun haline gelen koronavirüse dair risklerin her geçen gün arttığı bir ortamda yatırımcıların tahvil ve altına yöneldiği görülürken; ekonomik açıdan turizm, perakende ve dayanıklı tüketim malı sektörlerinin ciddi darbe alacağı belirtiliyor.

Oxford Economics de, koronavirüsün pandemiye dönüşmesi durumunda küresel ekonomide 1,1 trilyon dolar kayba yol açabileceğini bildirdi.

Küresel veri analitiği ve danışmanlık şirketi Dun & Bradstreet raporuna göre ise, koronavirüsün etkisini yoğun bir şekilde hissettirdiği bölgede 17 bin şirketin doğrudan merkezi, en az 5 milyon şirketin ise bir ya da ikinci derecede tedarikçisi bulunuyor.

Haber Ara