Dolar

32,5476

Euro

34,9308

Altın

2.441,29

Bist

9.716,77

'Doğru ölçüm' devlet güvencesinde

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, tüketicilerin ticarette, endüstride, çevrenin korunmasında ve ulaşımda sıklıkla kullandığı ürünlerde doğru ölçüm konusunda bilgilendirilmeleri amacıyla spot film hazırladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 16:24:09

'Doğru ölçüm' devlet güvencesinde
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, tüketicilerin günlük hayatlarında, ticarette, endüstride, çevrenin korunmasında ve ulaşımda sıklıkla kullandığı ürünlerde "doğru ölçüm" konusunda bilgilendirilmeleri amacıyla spot film hazırladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğünce tüketicilerin günlük hayatlarında, ticarette, endüstride, çevrenin korunmasında ve ulaşımda sıklıkla kullandıkları ürünlere ilişkin bir çalışma yapıldı. Bu kapsamda, doğru ölçümün devlet güvencesinde olduğunun anlatılması ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla 45 saniyelik spot film hazırlandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), hazırlanan filmin "kamu yararına yönelik spot film olarak" kabulüne, yayın kuruluşlarında yayınlanmasının önerilmesine karar verildi. Bu spota ayrılan yayın süresi ve oranı, reklamlar için ayrılan süre ve oranların hesaplanmasında dikkate alınmayacak.

Film, "www.rtuk.gov.tr" internet adresinde yer alan "Spot Filmler" bölümüne de eklendi.

Haber Ara