Dolar

32,5025

Euro

34,8993

Altın

2.437,65

Bist

9.716,77

Demirtaş'tan kınama mesajı

Demirtaş, 'İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen katliamı kınıyorum.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-12 12:51:43

Demirtaş'tan kınama mesajı

TIMETURK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN

Terör operasyonu kapsamında tutuklu bulunan HDP Eş Başkanı Demirtaş, İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen saldırıları kınadığını açıkladı.

HDP'li Eş Başkanı'ın açıklamasında, TAK üyeleri ile şehitleri aynı kefeye koyan sözleri dikkat çekti.

Demirtaş, 45 vatandaşın şehit olduğu ve 2 TAK üyesinin öldüğü saldırılar için "Saldırıda yaşamını yitiren bütün insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

İşte Demirtaş'ın "Barışı savunmaktan vazgeçmemeliyiz" başlıklı açıklaması;

"İstanbul'da Cumartesi akşamı gerçekleşen acımasız katliamı lanetliyor, kınıyorum. Saldırıda yaşamını yitiren bütün insanlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerimi sunuyor, sabırlar diliyorum.Yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

"Ülkeyi düze çıkarmayı başarmalıyız" Bütün toplumu, halkımızı şiddet karşıtlığında, barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük duyguları etrafında umutla bir arada durmaya davet ediyorum. Koşullarımız ne kadar zor olursa olsun kutsallık atfettiğimiz barışı savunmaktan vazgeçmemeli, umutlarımızı yitirmemeliyiz. Bu sıkıntılı dönemi dayanışma ile aşarak ülkeyi düze çıkarmayı başarmalıyız"

NE OLMUŞTU?

Cumartesi gecesi Beşiktaş'ta Vodafone Arena ile Maçka Parkı'nda saat 22.30 sıralarında peş peşe 2 patlama meydana geldi.

Vodafone Arena çevresinde Çevik Kuvvet otobüsünün yakınındaki bir aracın patlatıldığı; Maçka'da ise canlı bombanın kendini patlattığı belirtildi.

Saldırılarda 45 kişi şehit oldu.

TAK ÜSTLENDİ

Vodafone Arena yakınlarında maç bitimi sonrası düzenlenen saldırıyı TAK üstlendi.

TAK, açıklasında "2 militanımız hayatını kaybetti." dedi.

7_12

Haber Ara