Dolar

32,4969

Euro

34,8842

Altın

2.441,70

Bist

9.716,77

Davutoğlu büyük operasyonu açıkladı

AB Konseyi Başkanı Tusk ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kuzey Irak'a yeni hava operasyonları düzenlendiğini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-10 11:46:27

Davutoğlu büyük operasyonu açıkladı

Başbakan Davutoğlu, Ankara'yı ziyaret eden AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile ortak basın açıklaması yaptı.

Görüşmede PKK ve IŞİD ile mülteci sorununu ele aldıklarını belirten Davutoğlu, üç konuda da AB'nin Türkiye'ye desteğinin teyit edildiğini söyledi.

Hava operasyonları devam ediyor

PKK'ya karşı kararlı mücadalenin süreceğini ifade eden Davutoğlu, "Bu mücadeledeki kararlılığımız herkes tarafından bilinmelidir. Nitekim Türkiye'nin Kuzey Irak'taki operasyonları da dün ve bugün hava operasyonları devam etmiştir ve çok etkin bir şekilde hedeflere dönük olarak neticeler elde edilmiştir" dedi.

Davutoğlu, sığınmacı konusunda ise, "Bu konu zamana bırakılacak, ertelenecek bir konu değildir, aksine dakika bile kaybetmeksizin Suriyeli, Iraklı, Libyalı mülteciler konusunda Türkiye'nin ve Avrupa Birliği'nin ortak tavır alması önem taşır" ifadelerini kullandı.

Tusk'un açıklaması

Avrupa Birliği'nin PKK ile mücadelede kararlı olduğunu kaydeden Tusk, Türkiye'nin terörle mücadalesine verdikleri desteğin süreceğini söyledi. Çözüm sürecinin yeniden başlaması gerektiğini dile getiren Tusk, IŞİD ile mücadele ve sığınmacı krizinin çözümü için de Türkiye ile işbirliğini artıracaklarını ifade etti.

Haber Ara