Dolar

32,5584

Euro

34,9477

Altın

2.438,04

Bist

9.716,77

Darbeci Sudan’lı General Burhan, İsraille normalleşmeyi savundu

Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı General el Burhan’ın geçen ay Uganda’nın Entebbe şehrinde İsrail Başbakanı Netanyahu buluşması, ülkede tepkilere neden olurken; darbeci General ise İsrail'le normalleşmeyi savundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-14 12:34:36

Darbeci Sudan’lı General Burhan, İsraille normalleşmeyi savundu

Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı General Abdül Fettah Abdülrahman el Burhan'ın geçen ay Uganda'nın Entebbe şehrinde İsrail Başbakanı Netanyahu buluşması, ülkede tepkilere neden olurken; darbeci General ise görüşmeyi savundu.

General Burhan, İsrail Başbakan Netanyahu ile görüşmesinin Sudan'ın ulusal ve güvenlik çıkarlarının çerçevesinde gerçekleştiğini ve Sudan'ın adının terör listesinden çıkarılması için için Tel Aviv yönetiminden destek istendiğini belirtti.

“Ulusal çıkarları için İsrail ile temasların kesilmeyeceğini" belirten darbeci Sudanlı general Burhan, bugün yayınlanan "El-Sharq Al-Awsat" ile yaptığı röportajında, Sudan'ın mümkün olan her zaman çıkarlarını elde etmek için çalışacağını belirtti. General Burhan, hükümetin İsrail ile diplomatik ilişkileri kurmayı kabul eder etmez, İsrail ile yapılan görüşmelerden sorumlu olacağını açıkladı.

General Burhan, konuyu tartışmaya devam etmek için bir "mini komite" kurulduğunu açıkladı. Sudan ve İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin yaygın bir destek aldığını belirten General Burhan, Sudan'ın ismini Amerikan sponsor ülkeler listesinden çıkarma konusunda sadece sınırlı ideolojik grupların bunu reddettiğini söyledi.

Darbeci General Burhan, ABD Başkanı Trump ile görüşmek için ziyaret tarihinin belirleme prosedürlerinin tamamlanmasını beklediğini de açıklayarak, “Sudan'daki geçiş döneminin önündeki en büyük engel, savaşı sona erdirmek. En büyük ve en zor görev ise barışı elde etmek, ardından da ekonomik krizlerle karşılaşmak” dedi.

Haber Ara