Dolar

32,5342

Euro

34,9406

Altın

2.438,11

Bist

9.716,77

Cumhuriyetçi Senatör Graham: Trump için azil soruşturması başlatılması Demokrat Parti için intiharı olur

Cumhuriyetçi Senatör Graham, Demokratlar’ın Temsilciler Meclisi’nde Başkan Donald Trump’la ilgili azil soruşturması başlatması halinde Trump’ın gelecek yıl yine seçileceğini ve Cumhuriyetçiler’in Temsilciler Meclisi’nde kontrolü yeniden ele geçireceğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-27 09:36:14

Cumhuriyetçi Senatör Graham: Trump için azil soruşturması başlatılması Demokrat Parti için intiharı olur

Fox News'a konuşan Cumhuriyetçi Senatör ve aynı zamanda Senato Adalet Komisyonu Başkanı Lindsey Graham, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Demokratlar'ın kontrolündeki Temsilciler Meclisi'nin Demokrat liderlerinin azil soruşturmasına izin vermesi durumunda bunun Demokrat Parti için intihar olacağını da söyledi.

AZİL SORUŞTURMASINI 436 İSİM DESTEKLİYOR

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre 435 üyeli Temsilciler Meclisi'nde yaklaşık 40 Demokrat üyeyle bir Cumhuriyetçi üye azil soruşturmalarının başlamasını istiyor.

TEMSİLCİLER MECLİSİ KARAR VERSE BİLE SENATO'DA KABUL EDİLMESİ ÇOK ZOR

Temsilciler Meclisi'nde azil kararı alınsa bile Cumhuriyetçiler'in kontrolündeki Senato'dan azil kararının çıkması çok uzak bir ihtimal olarak görülüyor.

DEMOKRAT BAŞKAN DA "AZİL" İSTEMİYOR

Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili Başkanı Nancy Pelosi, de şu ana kadar azil soruşturmaları açılması çağrılarına karşı direniyor. Pelosi, komisyon soruşturmalarının devamından yana.

AZİL TARTIŞMASI SÜRECİ

2016 seçimlerinde Trump'ın seçim ekibiyle Rusya arasında gizli işbirliği olup olmadığını soruşturan Özel Savcı Robert Mueller 22 Mart'ta raporunu Adalet Bakanlığı'na sunmuştu.

Adalet Bakanı William Barr Mueller'ın gizli işbirliği konusunda suçlama yöneltmediğini, adaleti engelleme konusunda ise suçlama yöneltmemekle birlikte Trump'ı temize de çıkarmadığını kaydetmişti.

Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu Mueller'ın komisyon önünde ifade vermesini istiyor. İki taraf arasında konuyla ilgili görüşmeler devam ederken Adalet Komisyonu Başkanı Jerry Nadler bir süre önce Mueller'ın kapalı oturumda ifade vermek istediğini kaydetmişti.

Haber Ara