Dolar

32,5557

Euro

34,9319

Altın

2.445,29

Bist

9.716,77

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Ayasofya hakkında ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya hakkında ne dedi? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-14 19:45:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Ayasofya hakkında ne dedi?

14 Temmuz 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında Recep Tayip Erdoğan açıklama yaptı. Açıklamada Korona virüs salgını, ekonomi, Ayasofya, 15 Temmuz ve Azerbaycan - Ermenistan çatışmalarından bahsetti.

Ayasofya hakkında ki açıklaması

Ayasofya'nın kiliseden değil müzeden camiye dönüştürüldüğünün belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, harap halde teslim alınan Ayasofya Camii, bize ait bir eser haline dönüştürüldüğünü belirtti. Açıklamasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrım yapmadan herkesi Türkiye'nin hak, hukuk, adalet, meşruiyet temelinde uzattığı barış ve işbirliği eline karşılık vermeye davet etti. 

Recep Tayip Erdoğan, "Bizim asla farklı dinlerin mabetlerine karşı hasımlığımız yoktur. Avrupa'da Müslüman nüfusa düşen ibadethane sayısı ile ülkemizdeki gayrimüslim nüfusa düşen ibadethane sayısı arasında 4-5 kat fark vardır." dedi. Açıklamasının devamında Cumhurbaşkanı "Kimse merak etmesin, Ayasofya'nın kültürel vasfını koruyacağız. Mesele Ayasofya değil, bu mabedin kimin egemenliğinde olduğu. Yerin altında yatan ecdadımıza ve milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmenin gururu içindeyiz." dedi.

 

Haber Ara