Dolar

32,5327

Euro

34,9157

Altın

2.436,89

Bist

9.716,77

Crossover Araçlar Yükselişte Hatchback Devri Bitiyor

Her sene üstüste satış rekorları kıran, tüm güvenlik testlerinde emsal teşkil eden, uzun ömürlülüğü ve dayanıklılıklarıyla Kuzey Amerika, Rusya, Kuzey Avrupa ve Körfez ülkelerinde çok sevilen Lexus ürün gamındaki giriş seviyesi ve tek hatchback aracı olan CT200H modelini 2017’de Amerika pazarından çektikten sonra şimdi de üretimini tamamen durdurmayı planlıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-24 14:50:26

Crossover Araçlar Yükselişte Hatchback Devri Bitiyor

Henüz kesin bir açıklama yapmaktan çekinen marka, giriş seviyesi için ürettiği UX crossover'ı ile bunun sinyallerini veriyor. B-Suv adı da verilen Crossover araçlar hatchback platformu üzerinde yükseltilmiş, SUV'lerin pratikliğini b veya c segmenti hatchback araçların manevra kabiliyeti ile birleştirebilmiş melez araçlar olarak karşımıza çıkıyorlar. Arazi yetenekleri sınırlı olsa dahi, geniş açılan kapıları ve yükseklikleri özellikle yolcuların inip binmelerini kolaylaştırmaları ve ISOFIX noktalarının kullanımının pratikliği sebebiyle çok tercih ediliyorlar.
Tüm sedan ve hatchback araçlarının üretimini sonlandıracağını ve sadece SUV ve Pikap üreteceğini açıklayan Ford'dan sonra yine spor araç üretmekten çekindiklerini ve Crossover üzerine yoğunlaşacaklarını açıklayan Toyota ve Subaru da müşterinin tercihlerinin analiz edildiğinin sinyallerini veriyor.
Lexus Lider
Lexus modelleri her sene %2'lik arıza çıkarma oranlarıyla başı çekiyor. Bu durumun UX modellerinde de sürdürüleceğini belirten yetkililer, ct200h sahibi olup aracını güncellemek isteyen müşterilerinin; UX modelinde selefinin DNA'sını kullandıklarını belirterek içine su serpiyor.
B ve C segment Crossover sınıfının giderek büyümesi ve talebin bu yönde olması yine tüm üreticilerin doldurmak istediği bir boşluk olarak öne çıkıyor. Sub-kompakt SUV, B-suv, Small Crossover olarak da dillendirilen segment henüz çok yeni ve hızlı geliştiği için üreticilerin yaratıcıklarını ve marka kültürünü yansıttığı tuval görevi de görüyorlar.
İşte Dünya çapında en çok tercih edilen 5 B-Crossover:
Hyundai Kona
Elektrikli ve hibrit modelleri de olan araç, özellikle Kuzey Amerika'da segmentinin lideri denilebilir. Düşük yakıt tüketimi, uzun süreli garantisi ve teknolojisiyle sınıfının en çok beğenilen araçlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.
KIA Soul  oto ekspertiz rapor 02
Özellikle kabin hacmi ve yine kuzeni gibi rekabetçi garanti süresi ve teknolojileriyle, KIA Soul sınıfının belirleyicilerinden. Tasarım olarak herkese hitap etmiyor olsa da özelleştirilebilir seçenekleri ve yakıt tüketimiyle en beğenilen crossover araçlardan.
Peugeot 2008 oto ekspertiz rapor 03
Özellikle tasarım kulvarında iddialı olan Peugeot'nun marka kültürünü yansıttığı ve Avrupa pazarında adından söz ettiren 2008 fütüristik i-cockpit tasarımıyla sürücü odaklı olduğunun sinyallerini veriyor.
Renault Captur  oto ekspertiz rapor 04
Uzun süredir yollarda olan, kendini kanıtlamış DCI motoru ve şanzıman seçenekleriyle sunulan Captur geniş servis ağına ve erişilebilir fiyat etiketine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Emniyet testlerinden çok iyi skorlar almış Captur özellikle bu sınıfta tercih edilebilecek en iyi giriş seviyesi araçlardan.
Lexus UX  oto ekspertiz rapor 05
Lüks segmentte her ne kadar ülkemizde yüksek marka bilinilirliğine ulaşamamış olsa da Lexus standartları belirlemeye devam ettiği UX ile uluslarası en çok tercih edilen araçlardan. Özellikle sadık müşterilerinin ikinci aracı olarak da tercih ettiği UX, barındırdığı teknolojiler ve rakiplerine göre mekanik anlamda çok daha uzun ömürlü olmasıyla tercih sebebi.

Haber Ara