Dolar

32,5527

Euro

34,9375

Altın

2.444,02

Bist

9.716,77

Corbyn’den, May’e ‘Trump’ tepkisi

İngiliz İşçi Partisi lideri Corbyn, Haziran ayında Londra’yı ziyaret edecek olan ABD Başkanı Trump’ı kabul edeceğini açıklayan Başbakan May’e tepki gösterdi. Corbyn ile Avam Kamarası Başkanı Bercow, Trump onuruna verilecek yemeğe katılmayacaklarını açıklamıştı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-28 18:22:42

Corbyn’den, May’e ‘Trump’ tepkisi

ABD Başkanı Trump, İngiltere'de muhalefet ile hükümetin arasını açtı. İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, Başbakan Teresa May'ı, haziran ayında Londra'yı ziyaret gerçekleştirecek olan ABD Başkanı Donald Trump'ı kabul edecek olmasından dolayı hükümetini eleştirdi.

'TRUMP'A KIRMIZI HALİ SERİLMEMELİ'

Corbin,Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Theresa May uluslararası anlaşmaları yırtan, iklim değişikliğini inkara destek veren, ırkçı ve kadın düşmanı dil kullanan bir başkanı onurlandırmak için devlet ziyaretine kırmızı halı sermemeli" ifadelerini kullandı.

İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn ile Avam Kamarası Başkanı John Bercow, ABD Başkanı Donald Trump onuruna verilecek yemeğe katılmayacaklarını açıklamıştı.

HAZİRAN'DA 3 GÜNLÜK ZİYARET

Buckingham Sarayı'ndan geçen hafta yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın 3-5 Haziran tarihlerinde İngiltere'ye Kraliçe 2. Elizabeth'in davetlisi olarak devlet ziyareti gerçekleştireceği bildirilmişti.?
Trump'ın geçen temmuz ayında İngiltere'ye ve İskoçya'ya gerçekleştirdiği 4 günlük ziyaret geniş çaplı protestolara yol açmıştı.?
İngiltere Başbakanı Theresa May, önceki yıl ocak ayında gerçekleştirdiği ABD ziyareti sırasında Trump'a, Kraliçe 2. Elizabeth'in resmi davetini iletmiş ve davet kabul edilmişti.
Ziyaretin iptali için 2 milyona yakın imzayla parlamentoya dilekçe sunulurken, muhtemel bir ziyaret sırasında Bercow da milletvekillerine hitap etmesi için Trump'ı davet etmeyeceğini açıklamıştı.?
İngiliz hükümeti bunun üzerine devlet ziyareti davetini ertelemiş, Trump bunun yerine İngiltere'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirmişti.

 

Haber Ara