Dolar

32,4815

Euro

34,8683

Altın

2.436,30

Bist

9.716,77

Chelsea'nin yeni hocası belli oldu

Mourinho'nun gidişinden sonra Chelsea'nin başına daha öncede Türkiye milli takımını çalıştıran Hiddink takımın yeni teknik direktörü oldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-19 17:01:08

Chelsea'nin yeni hocası belli oldu

İngiltere Premier Lig'de alınan kötü sonuçların ardından Teknik Direktör Jose Mourinho ile yollarını ayıran Ada ekibi Chelsea'nin hangi teknik adamı göreve getireceği merak konusu olmuştu.

Mavi-beyazlı kulüp, resmi internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, deneyimli çalıştırıcı Guus Hiddink'in sezon sonuna kadar teknik direktörlük görevine getirildiğini açıkladı.

'Sabırsızlanıyorum'
Hiddink, resmi sitede yer alan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Stamford Bridge yeniden dönmekten dolayı büyük bir mutluluk, onur ve gurur duyuyorum. Chelsea dünyanın en büyük kulüplerinden biri. Ancak şu anda olması gereken konumda bulunmuyor. Chelsea taraftarı ile güzel olan bağımın yenilenmesi için sabırsızlanıyorum."

Türkiye'yi de çalıştırmıştı

2009'da kısa bir süre Chelsea'yı çalıştıran Hiddink, en son Hollanda A Milli Takımı'nda görev yaptı. Tecrübeli teknik adam, Hollanda'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde Türkiye'nin bulunduğu grupta aldığı başarısız sonuçlardan dolayı haziran ayında görevinden ayrılmıştı.

Hiddink, Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Güney Kore ve Avustralya milli takımlarını da çalıştırdı.

Haber Ara