Dolar

32,5025

Euro

34,8993

Altın

2.437,65

Bist

9.716,77

CEO’lardan temkinlilik ve umut mesajı

Holdingler, 2020’de yatırımlarına yenilerini eklemeyi planlarken, önde gelen şirketlerin CEO’ları, Türkiye ekonomisinin dinamikliğine olan güvenlerini ifade etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-07 16:34:50

CEO’lardan temkinlilik ve umut mesajı

Ekonomi yönetiminin art arda açıkladığı teşvik ve kredi paketleriyle moral bulan holdingler, 2020'de yatırımlarına yenilerini eklemeyi planlıyor. Önde gelen şirketlerin CEO'ları, Türkiye ekonomisinin dinamikliğine olan güvenlerini dile getirdi.

PROJELER HIZ KAZANIYOR

2019'da büyüyüp güçlenen gruplardan Yıldız, Limak, Kibar, Akkök ve Zorlu önümüzdeki sene de yeni yatırımlar yapmaya adaylar. Vodafone Business ana sponsorluğunda düzenlenen ‘CEO Agenda 2020'de buluşan söz konusu grupların yöneticileri, gelecek yıl projelerinin hız kazanacağı mesajını verdi.

Kibar Holding CEO'su Haluk Kayabaşı ise 2019 için koydukları yüzde 3 büyüme hedefini yakaladıklarını dile getirdi. 2020 için de benzer bir hedef belirlediklerine işaret eden Kayabaşı, “Ülkemizin büyümesi konusunda da iyimseriz” dedi. Kayabaşı, yurt dışında Assan Alüminyum'un ABD'deki şirketinin üç yıldır büyük bir pazar payı elde ettiğini vurgulayarak, “Bu ülkede bir yatırım yapıp pazarı besleme kararı aldılar. Şu anda şu anda yer bakıyoruz, önümüzdeki yıl yatırıma başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir de 2020'de de büyümeye devam edeceklerini aktardı. Özel sektörün 2019 yılında dayanıklılığını test ettiğini anlatan Özdemir, “Bu yıl Türkiye'nin kendi dinamiklerini artırma, yeteneklerini keşfetme ve rekabetçiliğini artırma açısından çok önemli bir sene oldu. Bence bu trend 2020'de de devam edecek. Biz gelinen aşamada dikkatli ve temkinliyiz, optimistiz” dedi.

"HEDEFE YAKLAŞTIK"

Akkök Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, ekim ayı sonuçlarına baktıklarında basiretli ve doğru davrandıklarını gördüklerine işaret etti. Ciro anlamında 2019 hedeflerine yaklaştıklarına dikkat çeken Dördüncü, “Faaliyet kârlılığında bütçelediğimizin ve geçen senenin ötesinden daha iyi duruyoruz” diye konuştu.

Haber Ara