Dolar

32,5244

Euro

34,9402

Altın

2.438,47

Bist

9.716,77

Çavuşoğlu: YPG komünist olmayan 500 bin Kürdü sürgün etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'nın PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak kabul ettiği YPG'nin yaklaşık 500 bin Kürdü komünist değil diye Suriye'den sürgüne gönderdiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-12 11:47:41

Çavuşoğlu: YPG komünist olmayan 500 bin Kürdü sürgün etti

Çavuşoğlu, İtalya'dan geldiği memleketi Antalya'da Sarısu Mesire alanındaki bir restoranda, Konyaaltı ilçesindeki kafe işletmecileriyle bir araya geldi.

PKK'nın, Kürtlerin hakkını savunduğu iddiasında bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, "Marksist, Leninist bir terör örgütsün. Bugüne kadar Kürt kardeşlerimin hangi hakkını savundun? Zulmediyorsun, bombayı Diyarbakır'ın ortasında patlatıyorsun. Neymiş efendim, dindarlık yobazlıkmış. Marksist, Leninist, ateist olmalıymış Kürtler, hadi oradan. Benim Kürt kardeşlerim inançlıdır. Dinine de inanır, Müslümandır elhamdülillah. Vatanına milletine de inanır ve bu vatanın, milletin çimentosudur. Sen gidip dağda sapıklığınla yaşıyorsun. Elinde silah, tehdit ediyorsun. Bu milletin hakkını savunanlar varsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arkadaşlarıdır. Bunların Suriye'deki uzantısı yaklaşık 500 bin Kürt kardeşimi Marksist, komünist değil diye Suriye'den sürgüne gönderdi" dedi.

Haber Ara