Dolar

32,5452

Euro

34,9373

Altın

2.444,02

Bist

9.716,77

Buz Lazer ve Avantajları

Buz lazer uygulamaları, son dönemlerde giderek artan bir çizgi seyreden lazer uygulamasıdır.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-01 14:03:11

Buz Lazer ve Avantajları

Epilasyonun giderek çeşitlendiği ve boyut kazandığı günlerde lazer epilasyona olan ilginin de artması ile birlikte, lazer epilasyon da kendi içerisinde çeşitlenmiştir.

Bu çeşitlilik sonrasında; daha az acılı ve hatta acısız, daha kolay uygulanabilen ve etki eden boyuttaki bazı yollara gidilmiştir. Bu yollardan olan buz lazerde de özellikle acı konusundaki rahatlık, pek çok insan için bu seçeneği daha tercih edilebilir duruma getirmiştir.

Buz Lazer Nedir?

Buz lazer dalga boyu olarak 3 dalga boyunu da kullanan bir lazer türüdür. Aynı şekilde, normal bir lazer seansından aldığınız verime ulaşırsınız ancak bunu yaparken çok daha zahmetsiz ve acısız bir yol tercih etmiş olursunuz.

Lazer epilasyon kullanan kişilerin en bilinen şikayetleri sıcaklıktan dolayı olan yanma hissidir. İşte bu lazerde bu yanma hissi yerini, uygulanan kompresler sayesinde oldukça dingin bir şekle bırakıyor. Bu yüzden de lazer epilasyonun uygulandığı andaki, özellikle hassas bölgelerde olan acıdan eser kalmıyor.

Vücudunuza sanki bir epilasyon yaptırmıyorsunuz da adeta masaj yaptırıyormuşsunuz gibi bir etki veren buz lazer hususunda kalıcı bir çözümün, daha az acıtan yolundan bahsetmek mümkün olmaktadır.

Buz Lazer Nasıl Uygulanmaktadır?

Buz lazer uygulamaları, normal bir lazer epilasyon seyrinde gerçekleşmektedir. Özellikle kıl kökü iltihabı gibi farklı türlerde cilt hassasiyeti olan kişiler için oldukça tavsiye edilen bir yöntem olan buz lazerin uygulama şeklinde öncelikle uygulama alanına jel sürülmektedir. Zaten lazer epilasyon genel olarak jel kullanımı formatına dayanan bir türdür.

Buz lazerin uygulamasında ise kullanılan jelin oldukça soğuk bir şekilde bulunması formatı yatmaktadır. Bu soğuk jel, hassasiyeti azaltacak ve oldukça rahat bir uygulama sunacaktır. Sonrasında, son teknolojiye uygun olarak hazırlanmış olan lazer aleti ile buz lazer uygulama süreci başlamaktadır. Pek çok noktada büyük bir faydası olan bu uygulama, özellikle hızlı sonuç almak isteyen kişiler için oldukça ideal yöntemlerden bir tanesidir.

3_297

Oldukça kısa sürede uygulanabilen bu yöntemde kullanılan başlık buzlu olduğu için acı hissi en aza yakındır ve buz lazer acıtır mı sorunun cevabına neredeyse hiç diyebiliriz. Özellikle bacak, kol gibi bölgelerde hassasiyet daha az olduğu için, buz lazeri uygulatırken hiçbir his yaşamazsınız. Daha hassas olan koltuk altı, bikini bölgesi gibi alanlarda ise en fazla kısa süreli ve acısız bir hassasiyet hissedebilirsiniz. Bunun haricinde acıya varan bir durum ile karşılaşmanız buz lazer uygulamalarında pek mümkün görünmemektedir.

Buz Lazerin Avantajları Nelerdir?

Buz lazerin sağlamış olduğu faydalar, herhangi bir epilasyon türüne göre oldukça hatırı sayılır derecededir. Genel olarak buz lazerin avantajlarını şu şekilde sıralamak mümkündür; Acı hissini en aza indirgeyen epilasyon şeklidir. Oldukça kolay uygulanabilen bir yöntemdir. Uzun süreli bir sonuç verir. Kalıcıdır ve belirlenen sürenin sonunda, farklı bir sorun olmaması halinde tekrarlanmasına gerek yoktur. Dört mevsim uygulanabilir bir şekilde olması, oldukça önemli bir özelliktir. Yanıklar dolayısıyla oluşabilecek izlere karşı oldukça kuvvetlidir. Bu izler, buz lazerde ortaya çıkmayacaktır ve dahası, eğer bu tarzda izleriniz var ise buz lazer sayesinde yok olacaktır. Her alanda uygulanabildiği için, vücudunuzun istediğiniz her bölgesi için daha acısız bir epilasyon deneyimi yaşayabilirsiniz.

4_208

Buz Lazer Yaz Aylarında Yapılır mı?

Buz lazer uygulamasının avantajlarından bahsederken; 4 mevsimde de uygulanabileceğine değindik. Bunu açmak gerekirse; normal lazer uygulamaları genelde sonbahar aylarında başlamaktadır. Çünkü güneşe maruz kalınması, lazer uygulanan bölgelerde ciddi yanıklar oluşmasına sebebiyet verebilir.

Anca buz lazerde durum farklıdır. Çünkü genel olarak soğuk bir uygulama olduğu için, bu tarzdaki yanıkların oluşmasına da imkân vermez. Hatta olan yanıkları bile götürür ve sonrasında altta daha diri ve taze bir cilt bırakır. Buz lazer yaptıranlar, yazın epilasyon yaptırma keyfini iyi bilirler ve bu sebeplerden dolayı da buz lazeri uygulatmak isteyen kişiler rahatlıkla yaz aylarını tercih edebilirler.

Ancak yine de güneşe direkt olarak maruz kalmak yerine, bir koruyucu sayesinde korunmayı tercih edebilirler. Bu sayede buz lazerin etkilerinden korunmak için değil, normal bir sağlık akışında da dikkat edilmesi gereken bir konudur. Özellikle yüksek faktörlü bir güneş kremi kullanmak, 12:00-15:00 arasındaki saat dilimlerinde güneşe çıkmamak gibi tedbirler ile cilt kendini daha da koruyacaktır.

Haber Ara