Dolar

32,5600

Euro

34,9289

Altın

2.440,85

Bist

9.716,77

Brezilya aşırı sağcıları seçmen kulübelerinde silahla poz verdi

Brezilya seçimleri: Jair Bolsonaro’nun destekçileri kendilerini silahla poz verirken videoya alıyor

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-08 11:13:45

Brezilya aşırı sağcıları seçmen kulübelerinde silahla poz verdi
Timetürk Çeviri

Aşırı sağcı ve seçimin ilk turunu kazanan Bolsonaro'nun bazı destekçilerinin kendilerini oylama sırasında silahla videoya alıp sosyal medyada yayınlamakla suçlanıyor.

YÜKSEK MAHKEME İNCELİYOR

Brezilya Yüksek Seçim Mahkemesi (TSE) bazı seçmenlerin seçim sandığındaki sözkonusu videolarını araştırıyor. Mahkemenin Genel Sekreter Yardımcısı Humberto Jacques Medeiros, uluslararası alanda tepki çeken görüntüleri incelediklerini belirtti.

Sosyal medyada yayınlanan en az üç videoda Bolsonaro için oy kullanan kişilerin insanları elektronik sistem önünde Bolsonaro için oy kullanmaya zorlamak amacıyla silahlarını filme aldıkları görülüyor. Vieoların biri başkent Rio de Janeiro'da bir okulda çekilmiş.

Seçim kanunu seçmen sandıklarında mobil telefonlar, kamera ve diğer elektronik cihazları yasaklamasına rağmen silahla kendini filme almanın iki seçim yasasını ihlal anlamına geldiği ifade edildi. BOLSONARO'NUN OĞLU VİDEO ÇEKMEYİ CESARETLENDİRMİŞ

Öte yandan Jair Bolsonaro'nun oğlu Eduardo Bolsonaro'nun da oy kullanma sırasında sorun yaşarlarsa kanunu ihlal ederek kendilerini filme almalarını istedi. Oğul Bolsonaro twitter hesabından da bu yönde teşvik edici bir paylaşımda bulundu. Bolsonaro'nun da babasının aday olduğu Sosyal Liberal Parti'nin ateşli federal temsilcilerinden biri olduğu belirtildi.

Eski bir askeri memur olan Jair Bolsonaro, daha fazla silah sahibi olma politikasını desteklerken Brezilya'da her evde bir tane siliah görmekten memnun olacağını ifade etti.

Kaynak: Telesurtv.net

Haber Ara