Dolar

32,5286

Euro

34,9266

Altın

2.434,94

Bist

9.716,77

Bozdağ: Saygısız bir davranış

Anadolu Ajansı Editör Masası'nda sorulara cevap veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşanan gerilim hakkında konuştu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-14 10:26:19

Bozdağ: Saygısız bir davranış

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda sorulara cevap verdi.

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşanan gerilim hakkında konuşan Bozdağ, "HDP'li Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesiyle ilgili yaşanan olayı kabul etmek mümkün değil. Çok çirkin bir hadise, saygısız ve ölçüsüz bir davranış söz konusu. Gelenkelerimize inançlarımıza uygun olmayan bir davranış. Bu olayı yapan kişilerle ilgili adli tahkikat başlatıldı" dedi.

NE OLMUŞTU? 

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazenin defin işlemleri sürerken dışarıdan gelen 9-10 kişilik bir grup cenazenin gömülmesini istemedi. Grubun tepkisinin ardından törene gelenler defin işlemine devam ederken, grubun haber vermesi üzerine araba, kamyon ve traktörlerle yüzlerce kişi mezarlığa geldi. Grup daha sonra cenaze törenine katılanlara saldırmak istedi. Grubun saldırısı sonrası polis ekipleri araya girerek olayların büyümesini engelledi. Grubun saldırısı sonucu törene gelenler de mezarlıkta mahsur kaldı. Grup da bu sırada, “Buradan çıkamazsınız, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz. Burası Ermeni mezarlığı değil” sloganları attı ve küfürler etmeye devam etti.

Haber Ara