Dolar

32,5527

Euro

34,9375

Altın

2.444,02

Bist

9.716,77

Bozdağ: Merkel konuşacak yer bulamayabilir

Bekir Bozdağ, 'Artan aşırıcılık karşısında tavır geliştirmezlerse, Merkel bile konuşacak yer bulmakta zorlanabilir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 16:33:06

Bozdağ: Merkel konuşacak yer bulamayabilir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta katılacağı etkinlikler öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Almanya'da kendisinin ve Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin toplantılarının iptalini faşist bir yaklaşım olarak değerlendiren Bozdağ şunları söyledi:

"Irkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı, antisemitizm, İslamofobiya gibi Avrupa Birliği'nin üzerinde yükseldiği değerlerin düşmanı olan hastalıklar, demokrasinin düşmanı olan hastalıklar, hukuk devletinin düşmanı olan hastalıklar Almanya'da hızla yayılmaktadır. Bu hastalığa kapılanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Türk Adalet Bakanına yapılan haksızlık karşısında sürekli susan Alman siyasetçiler, yöneticiler, ülkelerinde sürekli artan aşırıcılık karşısında tavır geliştirmezlerse, tedbir geliştirmezlerse bu anlayış Almanya'nın her bir tarafını tutuğu zaman sayın Merkel bile konuşacak yer bulmakta zorlanabilir."

Haber Ara