Dolar

32,5283

Euro

34,9420

Altın

2.440,01

Bist

9.716,77

Binali Yıldırım 'MEB'deki açığa almaları' değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım, MEB'de açığa alınan 11 bin 285 kamu memuru ile ilgili açıklamada bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-09 16:34:02

Binali Yıldırım 'MEB'deki açığa almaları' değerlendirdi

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Başbakan Binali Yıldırım konu ile ilgili kendisine yöneltilen bri soruyu cevapladı. Başbakan'ın değerlendirmesi şu şekilde:

KHK'larda öncelikle FETÖ ile irtibatlı faal olarak çalışmış, onlara her türlü katkıyı sağlamış olan kamuda istihdam edilen kişilerin memuriyetten çıkarılması yönünde karar alındı ve uygulamaya konuldu. Sonraki kararnamelerde de bölücü terör örgütünün bir şekilde içerisinde olmuş, lojistik destek sağlamış, faaliyetlerine katılmış, elindeki kamu imkanlarının terör ögütlerinin amacı doğrultusunda kullanılmasına aracılık yapmış yerel yöneticiler için karar alındı.

İlk uygulama da Milli Eğitim Bakanlığı'nda başladı. İçişleri Bakanlığı, Belediyeler vs... Bu suça karışmış, yataklık etmiş, destek olmuş, çalışmış, kamu kaynaklarının bunun doğrultusunda kullanılmasına rıza göstermiş veya izin vermiş belediye başkanı, meclis üyesi ya da diğer kamu görevlileri ile ilgili benzer uygulamalar yapılacak. Nasıl yapılacağı da KHK'larda belirtildi.

NE OLMUŞTU?

8 Eylül'de MEB'den yapılan açıklamaya göre PKK destekçisi olduğu gerkeçesi ile 11 bin 285 öğretmen açığa alınmıştı.

15 Temmuz sonrası başlayan FETÖ soruşturması kapsamında görevden almalar ve açığa alınmaların en çok yaşandığı bakanlıklardan biri de Mili Eğitim Bakanlığı'ydı.

Bakan İsmet Yılmaz'ın 7 Eylül akşamı yaptığı açıklamaya göre şu ana kadar toplam 37 bin 793 öğretmenin FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında açığa alındı.

BAŞBAKAN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Diyarbakır'da ekonomi paketi açıklamak için yaptığı konuşma sırasında gündeme de değinen Başbakan yıldırım, "aynı temizliğin PKK ile ilgili de bir ayağının başlatılacağını" söylemişti.

Haber Ara