Dolar

32,5587

Euro

34,9370

Altın

2.442,78

Bist

9.716,77

Bill Gates,Alon Mask ve Aboma, ABD vatandaşlarını mı dolandırdı ?

Bill Gates ve Elon Musk gibi önemli kişilerin Twitter hesapları Bitcoin dolandırıcılığı yapan kişiler tarafından hacklendi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-16 12:43:12

Bill Gates,Alon Mask ve Aboma, ABD vatandaşlarını mı dolandırdı ?

Hesaplardan "1000 dolar gönderene 2000 dolar gönderilecek" açıklaması yapılması sonrası şu ana kadar dolandırıcılara 53 bin dolardan fazla ödeme yapıldı.

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA GELDİ 

Araştırmamız hala devam ediyor, ancak şu ana kadar bildiğimiz:

İç sistemlere ve araçlara erişimi olan bazı çalışanlarımızı başarıyla hedefleyen kişilerin koordineli bir sosyal mühendislik saldırısı olduğuna inandığımızı tespit ettik.Bu erişimi, kendi adlarına yüksek düzeyde görünür (doğrulanmış olanlar dahil) ve Tweet'lerin kontrolünü ele geçirmek için kullandıklarını biliyoruz. Başka hangi kötü amaçlı etkinlikleri gerçekleştirdiklerini veya erişebilecekleri bilgileri inceliyoruz ve burada daha fazla paylaşacağız.Olayın farkına vardığımızda, etkilenen hesapları hemen kilitledik ve saldırganların gönderdiği Tweet'leri kaldırdık.

Ayrıca, tüm doğrulanmış hesaplar gibi (güvenliği ihlal edildiğine dair kanıt bulunmayanlar da dahil olmak üzere) çok daha büyük bir hesap grubu için işlevselliği sınırladık, ancak bunu tam olarak araştırmaya devam ediyoruz.Bu yıkıcıydı, ancak riski azaltmak için önemli bir adımdı. Çoğu işlevsellik geri yüklendi, ancak başka işlemler de yapabiliriz.Güvenliği ihlal edilmiş hesapları kilitledik ve yalnızca güvenli bir şekilde yapabileceğimizden emin olduğumuzda orijinal hesap sahibine erişimi geri yükleyeceğiz.

Dahili olarak, araştırmamız devam ederken dahili sistemlere ve araçlara erişimi sınırlamak için önemli adımlar attık. Araştırmamız devam ederken daha fazla güncelleme gelecek.

Haber Ara