Dolar

32,5327

Euro

34,9157

Altın

2.436,89

Bist

9.716,77

Beşiktaş Didavi'nin peşinde

Sezon bitmeden önümüzdeki yıl için transfer çalışmalarına başlayan Beşiktaş, Stuttgart'ta forma giyen 26 yaşındaki solak yıldız Daniel Didavi için temaslara başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-11 12:26:56

Beşiktaş Didavi'nin peşinde

Fotomaç'ta yer alan habere göre: Beşiktaş Yönetimi, bu sezon tamamlanmadan transfer çalışmalarına başladı. Sezon sonunda takımdan ayrılmak istediğini söyleyen Arjantinli Jose Sosa'nın yerine onun kalitesinde bir futbolcu transfer etmek isteyen Beşiktaş, Stuttgart'ta forma giyen 26 yaşındaki solak yıldız Daniel Didavi için temaslara başladı. Bir yandan şampiyonluk yarışında emin adımlarla yürüyen, bir yandan Vodafone Arena Stadı'nın bitmesi için gecegündüz uğraşan siyah-beyazlılar; bir yandan da yeni sezon transfer çalışmalarına başladı. Yönetim; sezon sonunda takımdan ayrılma talebini bir kez daha yineleyen Jose Sosa'nın yerini dolduracak ismi Almanya'da buldu: Daniel Didavi. Bu sezon Stuttgart formasıyla 29 Bundesliga maçında 9 gol atıp 5 de asist yapan 26 yaşındaki sol ayaklı yıldızın menajeri eski futbolcu Karlheinz Förster'le ilk temas ise Almanya'da yaşayan gurbetçi menajerler aracılığıyla kuruldu. Didavi isminin gündeme gelmesinden sonra, Kartal'ın Alman panzeri Gomez de devreye girdi.

ANLAŞMA 4 YILLIK OLACAK

Gomez'in, Didavi ile bir telefon görüşmesi yaptığı ve menajerinin de Didavi'nin transferi için çalışmalara başladığı ifade edildi. Yapılan bu ilk görüşmelerde Didavi'nin yüksek maliyetli ve uzun süreli bir sözleşme istediği belirtilirken; Beşiktaş'ın kasasından Didavi için 4 yıllık anlaşma karşılığında yaklaşık 10 milyon euro'nun üzerinde bir rakamı çıkması bekleniyor. Sezon sonunda Stuttgart ile anlaşması sona erecek olan 1.80 boyundaki tecrübeli oyuncunun, 1-1.5 milyon euro'luk imza parası karşılığında Beşiktaş'a gitmeye sıcak baktığı iddia edildi.

5 MİLYON DOLAR GETİRİRSE GİDER

Beşiktaş yönetimi, Jose Sosa'nın takımdan ayrılmasının şartlarını belirledi. Geçen yıldan bu yana bir çok kez Şenol Güneş, Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi ile görüşen Sosa, kendisinin değil ama çocuklarının annesinin Türkiye'ye alışamadığı için ayrılmak istediğini tekrarladı. Orman'dan sonra Güneş de, Sosa'nın üstelercesine ülkesine dönmek için yaptığı ısrarlı girişimler sonrasında teslim oldu. Devre arasında Sosa için 9 milyon dolar isteyen Beşiktaş yönetiminin sezon sonunda Sosa'yı 5 milyon dolar getirmesi durumunda bırakma kararı aldığı bildirildi.

Haber Ara