Dolar

32,5224

Euro

34,9062

Altın

2.438,38

Bist

9.716,77

BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 22:21:08

BBP Genel Başkanı Destici:
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Meclisteki siyasi partilerimizden şunu bekliyoruz. Şahsi ve parti menfaatinizi bir kenara bırakın ülke, millet ve devlet menfaatinde birleşin" dedi.

Destici, partisinin Sivas il başkanlığınca parti binası önündeki sokakta düzenlen iftara katıldı. Destici, konuşmasında, ramazanın rahmet ve bereket ayı olduğunu söyledi.

Tüm İslam coğrafyasının huzur bulmasını, oralarda yaşanan acının bir an önce dinmesini dileyen Destici, "Rabbim yer yüzündeki tüm mazlumların yar ve yardımcısı olsun. Dostu da düşmanı da iyi tanıyacağız. Biz birbirimize daha fazla sahip çıkacağız. Birliğimizi beraberliğimizi, kardeşliğimizi en süt seviyeye çıkaracağız" diye konuştu.

Destici, koalisyon görüşmelerine de değinerek, seçimden önce bir ayrışma ve kamplaşma olduğunu belirtti. Şimdi gelinen noktanın onları ümitlendirdiğini aktaran Destici, "Biz bundan ziyadesiyle memnuniyet duyuyoruz. Keşke seçimden önce bu tabloları görebilseydik. Meclisteki siyasi partilerimizden şunu bekliyoruz. Şahsi ve parti menfaatinizi bir kenara bırakın ülke, millet ve devlet menfaatinde birleşin. Seçimden önce millete verdiğiniz sözü unutmayın. Vatandaşımızı, milletimizi, ülkemizi öne koyarak mutlaka bu koalisyon görüşmelerinin bir mutabakatla sonuçlanmasını bekliyoruz" ifadesini kulandı.

Koalisyonların bir uzlaşma kültürü olduğunu belirten Destici, tam demokrasiyle yönetilen ülkelerin hemen hemen hepsinde koalisyon olduğunu söyledi.

Tabanın daha geniş şekilde yönetime katılmasını önemsediklerini dile getiren Destici, şunları kaydetti:

"Bu görüşmelerin sonucunda inşallah milletimiz, devletimiz, ülkemiz için hayırlı neticeler çıkmasını bekliyoruz. Koalisyon görüşmelerinin bir kişi etrafında kilitlenmesini ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın şahsında kilitlenmesini doğru bulmuyoruz. Özellikle iktidar partisine çağrımız Cumhurbaşkanı'nın vesayetinden kurtularak tamamen özgür, bağımsız bir şekilde koalisyon görüşmelerini yürütmeleridir. Muhalefete de çağrımız uzlaşıcı bir tavır içerisinde olmalıdırlar. Sayın Cumhurbaşkanı tüm milletin ve devletin Cumhurbaşkanı olduğu bilinciyle bu görüşmelerde tarafsızlığını muhafaza etmeli, seçimden sonra siyasi partilerimiz arasında iktidarıyla muhalefetiyle oluşan bu ılımlı ve güzel tablonun iyi neticelerle sonuçlanması için elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Ümit ediyoruz milletimiz adına ülkemiz ve devletimiz adına bunları bekliyoruz."

Tercihlerinin sağ görüşlü partilerin koalisyon kurmasından yana olduklarını ifade eden Destici, "Milli ve manevi değerlerimizin daha iyi olması için. Milli şuura, milli ahlaka, milli terbiyeye sahip gençlerimizin yetişmesi için tercihimiz bu yöndedir. Ama milletimiz neyi tercih etmişse başımızın üstünde yeri vardır" dedi.

Koalisyon olmazsa da bunun dünyanın ve Türkiye'nin sonu olmayacağını vurgulayan Destici, seçimin her zaman en doğru yol olduğunu söyledi.

Seçimlerde barajın sıfırlanması gerektiğini belirten Destici, "Benim Mecliste olanlara tavsiyem şudur, ya barajı sıfırlayın ya da yüzde 20'ye yükseltin. Yüzde 10 da derdinize çare olmadı. Yüzde 10'la da tek başınıza iktidar olamadınız. O zaman yapacağın iş şudur, ya sıfırlayacaksın ya yüzde 20'ye çıkartacaksın. Bunun başka bir yolu kalmamıştır. Ama en doğrusu elbette ki sıfırlamak ve milletin iradesinin önünü açmaktır" ifadelerini kullandı.

Haber Ara