Dolar

32,5311

Euro

34,8779

Altın

2.438,40

Bist

9.716,77

Batı, ders aldı: Artık rejim değiştirmek yok

Çin'in önde gelen gazetelerinden People's Daily Online, ABD ve AB'nin binlerce umutsuz insanın sığınabilecek bir ülke arayışı içinde olmasından önemli bir ders çıkardığını yazdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-09 14:20:01

Batı, ders aldı: Artık rejim değiştirmek yok

Libya ve Suriye örneklerini veren gazete, önceden iki ülkenin ekonomik ve siyasi açıdan çok iyi durumda olduğunu ancak Batılı ülkelerin müdahalesi nedeniyle ekonomilerin çöktüğünü, binlerce insanın sığınmacı durumuna geldiğini vurguladı.

Yazıya önemli bir soruyla devam edildi: "Peki, refah ülkelerde yaşayan milyonlarca insanın hayatı nasıl cehenneme döndü? Bu soru, ABD ve AB'de demokratik yollardan seçilmiş, dar görüşlü liderlere yöneltilmeli. Çünkü Ortadoğu ve çevresinde rejim değişiklikleri yapmak için Arap Baharı'nı kullananlar bu liderlerdi."

People's Daily Online, son olarak ABD ve AB'nin sığınmacı krizini bir uyarı olarak görmeleri gerektiğini vurguladı ve ekledi: "Batı için dış politikasını gözden geçirme zamanı geldi. ABD ve AB artık şunu öğrenmeli — 'kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma.'"

 

Haber Ara