Dolar

32,5530

Euro

34,9365

Altın

2.443,22

Bist

9.716,77

Başbakan Yıldırım: En güvenli liman Türkiye

Başbakan Yıldırım, 'Dostlarımızın sığınacakları en güvenli liman Türkiye' yorumunu yaptı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-11 22:43:51

Başbakan Yıldırım: En güvenli liman Türkiye

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Başbakan Binali Yıldırım, MÜSİAD EXPO kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, "Küresel ticaret daraldıkça, gelişmiş ülkelerdeki büyümeler artık küçülmeye doğru yüz tuttukça, bazı gelişmiş ülkeler, gelişmekte olan ülkelerin kazançlarına göz dikmeye başladı." dedi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Dolaylı yollardan finansın üzerine konmak için birtakım yollara başvuruyorlar, tedbirler alıyorlar. Bunu yaparken de terörü bahane ediyorlar. İşte böylesine gelişmeleri yaşarken, dostlarımızın, kardeşlerimizin, Asya'dan, Afrika'dan, sığınacakları, yatırımlarını yapacakları en güvenli limanın Türkiye olduğunu buradan bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum."

"Bu ülkenin evlatları kazandı"

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin de değerlendirmede bulunan Yıldırım, "Bu darbeyi yendik, tankın gücü halkın gücüne karşı koyamadı ama daha önemlisi, bu darbe sabahı bazı dost bildiğimiz ülkeler şaşkına döndü, sus pus oldular. 'Bize böyle denmemişti.' Kendi aralarında kutlama yapmaya başlamışlar, 'Bizim çocuklar başardı' diye. Ama onların çocukları değil, bu milletin asil evlatları başardı. Kafalarını kiraya vermiş Pensilvanya'daki terör başının adamları değil, bu ülkenin yiğit evlatları kazandı." diye konuştu.

Haber Ara