Dolar

32,5327

Euro

34,9157

Altın

2.436,89

Bist

9.716,77

Bahçeli'den HDP'yi kapatın çağrısı

MHP lideri Bahçeli, Yargıtay'a çağrıda bulunarak isim vermeden HDP'nin kapatılmasını talep etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-26 16:21:47

Bahçeli'den HDP'yi kapatın çağrısı

Al Jazeera Türk'te yer alan habere göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de son dönemde yapılan saldırıların ardından 7 sayfalık yazılı bir açıklama yaptı.  MHP lideri, isim vermeden HDP için yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nı harekete geçmeye çağırdı. Bahçeli, "Teröristlere övgüler düzen, şehitlerimizin kanına giren çürümüşleri kınamaktan dahi imtina eden ve terörle arasına mesafe koyamayan Kandil siyasetçileri hakkında hemen devreye girmeli, hukuku çalıştırmalıdır. Anayasa'ya ve Siyasi Partiler Kanuna muhalif ve aykırı davranışlar sergileyerek şiddet ve teröre siyasi mühimmat sağlayanlara atıl ve hareketsiz kalmak PKK'ya dolaylı arka çıkmak anlamına gelecektir" ifadelerini kullandı.  MHP lideri, Başbakan Davutoğlu'nun ortak deklarasyon teklifini reddederken Çarşamba günü Meclis'teki olağanüstü toplantıya katılacaklarını açıkladı. 

Irak ve Suriye'deki savaşların yarattığı gerilimin sonuçlarının Türkiye'yi de etkilediğini belirten MHP lideri, AK Parti'ye "AKP hükümetinin teröre karşı gevşek tutumu, terör örgütleriyle şaibeli, sancılı diyalog ve ilişkileri Türkiye'nin elini zayıflatmakla kalmamış, korumasız, sahipsiz ve güvencesiz bir ülke haline gelmesine hizmet etmiştir." eleştirisini getirdi.

Bahçeli, PKK saldırılarının arttığına dikkat çekerken "Her gün gelen saldırı ve şehit haberleri milli öfke ve infiali alabildiğine tırmandırmıştır" dedi. Çözüm süreciyle ilgili de  "Tüm itirazlarımıza rağmen, AKP'nin PKK'yla inatla yürüttüğü karanlık müzakereler sonunda ters tepmiş, Türkiye terörün kucağına atılmıştır." yorumunu yaptı 

'Başbakan çözüm sürecini terketmeli'

Başbakan Davutoğlu'na da "Başbakan'ın çözüm sürecini terk etmesi, bunu da milletimize ilanı bugünkü hassasiyet düzeyi yüksek dönemde milli ve tarihi bir görev olarak önündedir" çağrısı yapan MHP lideri şöyle devam etti: 

"AKP bir karar arifesinde olduğunu iyi bilmelidir. Ya çözüm demeyi sürdürerek çözülme kapanına Türkiye'yi iyice sıkıştıracak; ya da geçmiş siyaset ve uygulamalarının bedelini ödeyip süreç rezilliğini bütünüyle rafa kaldıracaktır. Bunun başka yol, yordam ve yöntemi kalmamıştır. Zaaf ve kriz geçiren devlet otoritesinin yeniden belini doğrultması ancak PKK'yla kurulan ihanet temalı pazarlık köprülerinin yıkılmasıyla mümkün olacaktır." 

Bahçeli, 32 kişinin hayatını kaybettiği Suruç'taki intihar saldırısı için de "Halen kim ya da kimler tarafından organize edildiği, hangi amaçların gözetildiği muamma olan Suruç katliamının, ülkeyi kan gölüne tahvil etmek için kurgulandığı, PKK'ya saldırı davetiyesi çıkardığı ayan beyan ortadır" 

Bahçeli, geçici hükümete "Geldiğimiz şu zaman zarfında, Türkiye'yi her türlü terör örgütünden arındırmak, sokakları ve dağları mesken tutmuş hainleri tamamen etkisiz hale getirmek devletin asli vazifesidir. Bu maksatla geçici hükümet, işbaşında kaldığı müddetçe Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm imkan ve kabiliyetini eksiksiz kullanmalıdır" diye konuştu. 

MHP lideri Meclis'teki oylama sırasında karşı çıktığı İç Güvenlik Yasası'nın uygulanmasını talep ederken, "İç Güvenlik Yasası başta olmak üzere, terör ve bölücülükle mücadelede lazım gelen tüm yasal dayanak ve imkanlar yürürlüktedir. Şehirlerde güpegündüz uzun namlulu silahlarla gezen, etek giyip maske takacak kadar insanlıktan çıkan alçaklar; sınırlarımızdan içeri sızıp cinayet işleyen şerefsizler, bunların arkasında duran, himaye eden odaklar derhal ve acilen temizlenmelidir" çağrısı yaptı. 

 

Haber Ara