Dolar

32,5244

Euro

34,9402

Altın

2.438,47

Bist

9.716,77

Aydın: ‘E-ihracat’ta yükselen yıldız olacağız

Türkiye’de e-ihracatta henüz istenilen seviyeye gelinemediğini belirten ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, ilave adımlarla e-ihracatın toplam ihracattan aldığı payın yüzde 2,8’den yüzde 5’e çıkarılabileceğini vurguladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-15 15:00:35

Aydın: ‘E-ihracat’ta yükselen yıldız olacağız

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye'de e-ihracatta henüz istenilen seviyeye gelinemediğini belirtti. İlave adımlarla e-ihracatın toplam ihracattan aldığı payın yüzde 2,8'den yüzde 5'e çıkarılabileceğini vurgulayan Aydın, Türkiye'nin bu alanda yükselen bir yıldız olacağını vurguladı. ASKON tarafından Antalya Expo'da düzenlenen Akdeniz E-İhracat Konferansı'nda konuşan Aydın, e-ihracatı güvenli ödeme ve ücretsiz kargo gibi hizmetlerin geliştireceğine de işaret etti.

Ticari rekabetin artacağına dikkat çeken Aydın, “Bu süreçte asla ve asla durmamalıyız. Doğru bir planlama stratejilerimizi belirlemeli, doğru adımlarla da bu planlamayı hayata geçirmeliyiz. Yeni ekonomi düzeninde teknolojik ürünler çok ayrı bir yer tutacaktır. Bu nedenle ülke olarak bu ürünlere odaklanmalı adeta teknoloji alanında atağa kalkmalıyız” ifadelerini kullandı.

Haber Ara