Dolar

32,5458

Euro

34,9088

Altın

2.444,35

Bist

9.716,77

Avrupaya IŞİD uyarısı...

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper Jr., IŞİD'in başta İngiltere, Almanya ve İtalya olmak üzere Avrupa'da yeni saldırılar düzenleyebileceğine dair kanıtlar bulunduğunu açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-26 13:57:13

Avrupaya IŞİD uyarısı...

ABD Ulusal İstihbarat Başkanı James Clapper, IŞİD'in İngiltere, Almanya ve İtalya'da gizlice eylem hazırlığı yaptığını söyledi.

Clapper, "Açıkçası bu Avrupalı müttefiklerimiz için kaygı verici. IŞİD'in bu ülkelerde saldırı hazırlığı yaptığına dair kanıtlar görüyoruz" dedi.

Haber sitesi Christian Science Monitor'ın kahvaltılı organizasyonunda konuşan Clapper, iki hafta önce Almanya'da Avrupalı mevkidaşlarıyla bir araya geldiklerini anımsatırken, ABD ile Avrupa ülkeleri arasında IŞİD ile ilgili istihbarat paylaşımı konusunun görüşüldüğünü belirtti. İstihbarat yetkilisi, "(İstihbarat paylaşımı) şu anda üzerinde durduğumuz ana konu" diye ekledi.

Eski Fransa istihbarat yetkilisi Claude Moniquet de muhtemel bir IŞİD saldırısı konusunda özellikle İngiltere ve Almanya'ya uyarılarda bulundu.

New York Times ise Fransız ve Belçikalı istihbaratçıların IŞİD'in bu ülkelerde yeniden saldırı düzenleyebileceği uyarılarına yer verdi. Gazete Brüksel ve Fransa'daki saldırılarda rol oynayan Muhammed Abrini'nin Brüksel'de yakalandıktan sonra IŞİD'in bu yaz Fransa'da 10 stadyumda oynanacak Avrupa Şampiyonası'nı hedef alabileceği bilgisi verdiğini yazdı.

Haber Ara