Dolar

32,3369

Euro

35,1436

Altın

2.241,52

Bist

8.745,71

Avrupa'nın raporlarıyla PKK/PYD iki yüzlülüğü!

Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı'nın başlamasıyla PKK/PYD'yi, harekâta kadar terör örgütü olarak gören Avrupa, harekâtın ardından iki yüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye'nin terör örgütlerine karşı düzenlediği operasyondan rahatsız olan 7 Avrupa ülkesi ise, Türkiye'ye silah satışını durdurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-15 13:19:12

Avrupa'nın raporlarıyla PKK/PYD iki yüzlülüğü!

haritason_2

Türkiye'nin 9 Ekim'de Barış Pınarı Harekâtı başlatmasının ardından PKK/PYD'yi harekâta kadar terör örgütü olarak gören Avrupa, harekâtın ardından iki yüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Batı ülkeleri, terör örgütü ilan ettikleri PYD'yi savunmaya başlarken, ABD'nin Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) önceki gün yayınladığı Suriye raporunda PYD'nin illlegal bir yapı olduğunu duyurdu. CIA'nin resmi sitesi Suriye ile ilgili hazırladığı raporda Suriye'nin kuzeyinde bir süredir varlıklarını sürdüren 16 Kürt örgütünü illegal yapı olarak tanımladı; PYD'yi de bu illegal yapılar arasında dokuzuncu sırada gösterdi.

PYD'yi finanse eden ve silah desteği sağlayan ABD'nin Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) önceki gün yayınladığı Suriye raporunda PYD'nin illegal bir yapı olduğunu duyurdu. CIA'nin resmi sitesi Suriye ile ilgili hazırladığı raporda Suriye'nin kuzeyinde bir süredir varlıklarını sürdüren 16 Kürt örgütünü illegal yapı olarak tanımladı; PYD'yi de bu illegal yapılar arasında dokuzuncu sırada gösterdi. Suriye İnsan Hakları Örgütünün 2017'de yayımladığı rapora göre, PKK/PYD Suriye'de 316 sivili katletti. 647 kişiyi sebepsiz yere alıkoydu.

İNSANLARI ZORLA ALIKOYUYOR

İnsan Hakları İzleme Örgütü, 2014'te PKK'nın Suriye kolu PYD ile ilgili bir rapor hazırladı. Rapora göre terör örgütü PKK/PYD Suriye'de 'asayiş' adı altında oluşturduğu sözde polis teşkilatıyla; insanları zorla alıkoyuyor, birçok insanı işkence ile katlediyor, adam kaçırıyor, cinayet işliyor, on sekiz yaş altındaki çocukları zorla silah altına alıyor. Özelikle kendine rakip oluşturulacak unsurlara (Suriye Kürt Ulusal Konseyi-ENKS gibi) karşı 'keyfi tutuklama' yapıyor. Kendi kendine; sivil halkı yargılıyor. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları veriyor. Bu şekilde Afrin ve Ayn el-Arap hapishanelerinde yüzlerce tutuklu bulunuyor. Tutuklulara kötü muamele ediyor. Suç ayrımı yapmadan tüm tutukluları aynı koğuşlara koyuyor. PKK/PYD'nin kontrolü altındaki bölgelerde bu insan hakları ihlalleri kalıcı mahiyet taşıyor.

SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

Uluslararası Af Örgütü, 2015'te yayımladığı 'Gidecek Yerimiz Yok' başlıklı rapora göre, terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde Arap ve Türkmen sivillerin yaşadığı bölgeleri kullanılamaz hale getirdi. Bu bölgeleri ateşe verdi. Bölge sakinlerini zorla yerinden etti. Yaşadıkları yeri terk etmeleri için sivil halkı ölümle tehdit etti. Savaş suçu işledi.

KARA PARA AKLIYOR

Ağustos 2017'de Henry Jacksın Derneği, terör örgütü PKK/PYD'nin yapısı ve eylemlerine ilişkin bir rapor yayımladı. Rapora göre, terör örgüt PKK/PYD, kendinden olmayan tüm Kürt siyasi oluşumları ve aktiviteleri acımasızca bastırıyor. Bu baskıdan dolayı başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere sığınan çok sayıda Kürt siyasetçi Suriye'ye dönemiyor. Bu şekilde Suriye'de otoriter bir rejim oluşturuyor. Terör örgütü PKK/PYD ayrıca Avrupa'da, Kürt diasporasını gasp ediyor. Kara para aklıyor. Uyuşturucu, insan ve silah ticareti yapıyor. Yılda 80 milyon sterline para elde ediyor. Örgüt bu para ile Türkiye'de terörizmi fonluyor. Avrupa'daki Türk devletine ait mülklere ve kendine düşman gördüğü herkese karşı terör eylemlerini finanse ediyor.

“TÜRKİYE'NİN, PYD SÖYLEMLERİ DOĞRU”

Şubat 2017'de Washington Yakın Doğu Politikaları Enstitüsü, PKK/PYD'nin Suriye'deki terör eylemlerine dair rapor yayımladı. Rapora göre, Türkiye'nin PKK/PYD hakkında bütün söylemleri doğru çıkıyor. PYD de PKK tarafında (Kandil'den) yönetiliyor. ABD de bunu biliyor. PKK/PYD, 'Kürtleri koruma' söyleminin arkasına sığınıyor. Ancak bölge halkına en fazla zararı da kendisi veriyor. PKK/PYD, bölgede DEAŞ'la savaşmak bir yana, kendisi gibi düşünmeyen Kürtlerle de çatışmaya giriyor. Zorba politikalar yürütüp Kürt gençlerini dahi canından bezdiriyor. Bölgedeki gençler, kendileri ve ailelerini korumak için silahlanıp zaman zaman PKK/PYD'li teröristlerle de çatışmaya giriyor. PKK/PYD, kendine biat etmeyip direnen Kürt gençleri hapse atıp katlediyor. Örgütün zulmüne daha fazla dayanamayan halk bölgeden kaçıyor. Şu ana kadar terör örgütü nedeniyle bölgeden kaçan Kürt sayısı: en az 500 bin.

“PYD, KENDİNDEN OLMAYANA ZULMEDİYOR”

Avrupa Kürt Araştırmaları Merkezi Başkanı Eva Savelsberg'in Nisan 2016'da açıklamalara göre terör örgütü PKK/PYD Suriye'de kendinden olmayan Kürtlere zulmediyor. Farklı görüşlere izin vermiyor. Yüzden fazla Kürt siyasetçiyi tutukladı. Diğer Kürt partilerin ofislerine saldırıyor. Bu partilerin üyelerini; gözaltına alıyor, tutukluyor ve işkence ediyor. Bağımsız gazeteci ve aktivitelere baskı yapıyor. 2011 itibarıyla Esad rejimine muhalif olan Kürtleri de infaz etmeye başladı. 

İŞTE PKK'YA DESTEK VEREN SİYASİ PARTİLER

0x0-2

PKK'ya açıkça destek veren bazı siyasi partiler: İngiltere'de İşçi Partisi, Belçika'da İşçi ve Yeşiller partileri, Norveç'te Kızıl Parti, İsveç'te Sol Parti, Almanya'da Sol ve Yeşiller partileri, Avusturya'da Yeşiller Partisi, Fransa'da Komünist Parti, Yunanistan'da Syriza ve Anel partileri, İtalya'da Sol Ekoloji ve Özgürlük Partisi, İspanya'da Podemos Partisi 

PKK'NIN AVRUPA KAYNAKLI GELİRLERİ:

0x0-3

Örgüt başta Almanya olmak üzere şu ülkelerde ekonomik faaliyet yürütüyor: Fransa, İsviçre, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç, Danimarka. Maddi kaynak toplanan başlıca kurum: Sözde ''Kürt Kızılayı'' (HSK). Teröristlerin bağış adı altında topladığı miktar: Yıllık 30 milyon Euro'dan fazla. Bu rakama, örgütün organize suç faaliyeti gelirleri dahil değil. Yardım etmeyen kişiler tehdit ve darp ediliyor.

AVRUPA'DA FAALİYET GÖSTEREN PKK KURULUŞLARI:

0x0-4

Başta Almanya olmak üzere Avrupa devletlerinde PKK'ya bağlı kuruluş sayısı: Yaklaşık 500
PKK'nın Avrupa'daki propaganda faaliyetlerini 'Kürdistan Ulusal Kongresi' (KNK) yürütüyor.
KNK, her yıl Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplanıyor.
Örgüt ayrıca; Almanya, Avusturya, İtalya, İspanya, Hollanda, Fransa, İsviçre, Belçika, Danimarka ve Yunanistan'da barışçıl görünen kamplarda çocuk ve gençleri ideolojik eğitimden geçiriyor.

AVRUPA'DAKİ PYD OFİSLERİ:

0x0-6

Örgütün ofis açtığı Avrupa ülkeleri: Almanya, Hollanda, Fransa, İsveç, Çek Cumhuriyeti.
Avrupa'da Barındırılan Bazı PKK/PYD Liderleri Avrupa ülkeleri, kırmızı bültenler aranan PKK üye ve yöneticilerine yasal sığınma hakkı veriyor. Belçika, 1990 yıllarından beri örgüt yöneticilerini barındırıyor

AVRUPA'DAN PKK/PYD'YE SİLAH YARDIMI:

0x0-7
Avrupa ülkeleri PYD'ye açıktan silah yardımı yapıyor.
PKK'ya ise dolaylı yollarla silah ulaştırılıyor.
Bazı ülkeler, PKK'ya verdikleri silahları ordu envanterinin ışında tutuyor.
Silahların seri numaraları siliniyor.

 

Haber Ara