Dolar

32,5246

Euro

34,9220

Altın

2.434,05

Bist

9.716,77

'Atme Kampı ÖSO'nun kontrolünde'

Feylek el Şam grubundan Ebu Muhammed, Atme Kampı ve çevresinin, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin kontrolünde bulunduğunu bildirdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-14 13:28:32

'Atme Kampı ÖSO'nun kontrolünde'

Suriye'de iç savaştan kaçanların Türkiye sınırı yakınında kurduğu Atme Kampı'nda, 6 bin çadırda kalan yaklaşık 65 bin kişinin güvenliğini Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı gruplar koruyor.

Elektrik ve su sıkıntısı çeken Atme'deki Suriyeliler, Türkiye'den götürülen yardımlar sayesinde ayakta duruyor. Okul, sağlıkevi, cami, fırın ve aşevi bulunan kampta Suriyeliler, ülkelerindeki iç savaşın bitmesini diliyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Bükülmez Mahallesi karşısında yer alan kampa, ÖSO'ya bağlı grupların bayraklarının dalgalandığı kontrol merkezinden geçiliyor. Suriyeliler, ÖSO'ya bağlı Hareket Nurettin Zengi, Ceyşel Mücahidin, Ceyşel İslam ve Feylek el Şam grupları tarafından korunmaya çalışılıyor. 

Feylek el Şam'ın insanı yardım sorumlusu Ebu Muhammed, AA muhabirine, Suriyelilerin, zaman zaman saldırıya maruz kalan kampta hayata tutunmaya çalıştığını kaydetti.

Bazı basın organlarının, kampın IŞİD'in kontrolünde olduğu yönünde haber yaptığını aktaran Muhammed, "MİT tırlarının IŞİD'e mühimmat götürdüğü yönünde iddialar var. Burası, ÖSO'ya bağlı Hareket Nurettin Zengi, Ceyşel Mücahidin, Ceyşel İslam ve Feylek el Şam grupları tarafından korunuyor. Atme Kampı ve çevresi tamamen ÖzgürSuriye Ordusu'na bağlı birliklerin kontrolünde. IŞİD gibi örgütler burada söz sahibi değil ve kesinlikle olamaz" dedi.

Atme'deki her grubun 40 ila 50 askeri bulunduğunu vurgulayan Muhammed, "Buranın emniyeti, askerlerimizce sağlanıyor. IŞİD'in buraya uzaklığı, nereden bakarsanız Halep'in kuzeyine kadar 100 kilometredir. Onun için bu kapı sadece Türkiye'nin veya diğer yabancı yardım kuruluşlarının kullandığı bir kapı. Sadece insani yardım ve gıda malzemesi için kullanılıyor" diye konuştu.

Feylek el Şam'ın tabur komutanlarından Rıfat Kartuş da Atme'nin, IŞİD kontrolünde olduğu yönündeki haberlerin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Atme ve Türkiye sınırındaki kapının ÖSO'ya bağlı grupların kontrolünde olduğuna dikkati çeken Kartuş, "Bu kapı, yaralı geçişi ve insani yardım malzemesi ulaştırılmasında kullanılıyor. IŞİD, Halep'in kuzeyinde bulunuyor. Basında çıkan bu tür haberler tamamen asılsız" dedi.

Kartuş, Türkiye'nin,  Atme'deki 65 bin kişiye yardım eli uzattığını sözlerine ekledi. 

Haber Ara