Dolar

32,5452

Euro

34,9373

Altın

2.444,02

Bist

9.716,77

Artvin'deki sel ve heyelanlar

Artvin'deki sel ve heyelanlar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 18:11:12

Artvin'deki sel ve heyelanlar
Artvin'in Hopa ilçesinde sel ve heyelanlardan etkilenen esnaf, sel mağdurlarının vergi borçlarının ertelenmesinden memnuniyet duyuyor.

İlçe esnafından Necip Bayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok büyük bir felaket ile karşı karşıya olduklarını belirtti.

Esnafın yaşanan sel ve heyelanlar nedeniyle perişan olduğunu söyleyen Bayar, "Devletimize teşekkür ediyoruz. Özellikle vergi borçlarının ertelenmesi bizim açımızdan çok iyi oldu. Allah devletimizden razı olsun. Dükkanın durumu ortada. Dükkan diye bir şey kalmadı. Süper marketten çamur markete döndük" dedi.

Bir başka esnaf Adnan Kurt ise yaşanan durumun çok kötü olduğunu ifade ederek, "Keşke bu durum başımıza gelmemiş olsaydı, vergimizi de devletimize ödeseydik" diye konuştu.

Kurt, daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadığını da belirterek, "Devletimize vergimizi ödeyeceğiz ki devlet de bize hizmet getirsin" dedi.

Sanayi sitesi esnaflarından Zekeriya Akyıldız da sel nedeniyle mağdur durumda olduklarını dile getirerek, "Devletimizin şu ana kadar ki yardımları çok iyi ancak bu kadar olur" dedi.

Aynı sitede esnaf olan İlkay Çelik ise "Esnafın çeki, ödemesi, senedi var. Bu açıdan vergi borçlarının ertelenmesi esnaf için bir rahatlık oldu" ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in onayıyla Artvin'in Hopa, Arhavi ve Borçka ilçelerindeki tüm mükellefler için vergi uygulaması bakımından 29 Şubat 2016'ya kadar mücbir sebep (borcun yerine getirilmesine engel, borçlunun iradesi dışında beklenmedik olaylar) hali ilan etmişti. Böylece, 29 Şubat 2016 tarihine kadar teslim edilmesi gereken beyannamelerin verilme süresi, 15 Mart 2016 günü sonuna, bu beyannamelere istinaden tahakkuk edecek vergilerin ödeme süresi ise 15 Nisan 2016 günü sonuna kadar ertelenmişti.

Haber Ara