Dolar

32,5224

Euro

34,9062

Altın

2.438,38

Bist

9.716,77

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Liseyi dışardan bitirmek isteyen binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen AÖL sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden açıklanacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-03 18:33:17

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Liseyi örgün olarak okuma şansı bulamayan ve açıktan okuyan binlerce aday 18-19 Mart cumartesi ve pazar günleri açık lise sınavlarında ter döktüler. Şimdi binlerce aday merakla sınav sonuçlarını beklemeye başladı. Peki, yüz binlerce aday tarafından arama motorlarında binlerce kez aranan AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl 19-20 Mart tarihinde gerçekleştirilen AÖL 2. dönem sınavı, 25 Nisan tarihinde açıklanmıştı. Sürecin bu yıl da aynı şekilde ilerleyebileceği düşünülüyor. Bu duruma göre ise sonuçların 24 Nisan Pazartesi günü erişime açılacağı düşünülebilir.

SINAV KAĞITLARI ERİŞİME AÇILDI

18-19 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen AÖL 2. dönem sınavının soruları, internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Toplamda 3 oturum halinde gerçekleştirilen sınavın soruları, cevap anahtarlarıyla birlikte adaylara sunuldu. Adayların soru kitapçıklarını görüntüleyebilmesi için bilgisayarlarında PDF programına sahip olmaları gerekecek.

AÖL SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Açık lise sınav sonucunu öğrenmek için aşağıdaki resme tıklamanız gerekiyor. Linkte öğrencinin T.C. kimlik numarası, daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik kodu soruluyor. Bu bilgiler ile açık lise öğrenci girişi ekranına giriş yapabilir ve sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Haber Ara