Dolar

32,5286

Euro

34,9266

Altın

2.434,94

Bist

9.716,77

Anımsatıcı: Çocuklar için en etkili ezberleme tekniği

Günümüzde okullar daha etkili öğrenme yöntemlerini daha iyi öğretebilmektedir. Matematik, tarih veya kelime bilgisi için öğrenciler için iyi kaynaklar mevcuttur. Anımsatıcı yöntem bunlardan biridir.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-29 09:26:30

Anımsatıcı: Çocuklar için en etkili ezberleme tekniği

Çoğu çocuk derslerini en etkili şekilde öğrenmez. Meşhur "papağan" yönteminden bahsedersek kulağa tanıdık gelmelidir. Formüllerin ve kelimelerin beynimize mükemmel bir şekilde sabitlenene kadar zamansız tekrarından oluşan şey. Ancak, çocuk bu yöntemi kullandığında, neyi ezberlemesi gerektiğini anlamama riskiyle karşı karşıyadır. Anımsatıcı yöntem burada devreye giriyor.

Günümüzde okullar daha etkili öğrenme yöntemlerini daha iyi öğretebilmektedir. Matematik, tarih veya kelime bilgisi için öğrenciler için iyi kaynaklar mevcuttur. Anımsatıcı yöntem bunlardan biridir. İlişkilendirme çalışması sayesinde, bir öğeyi diğeriyle karşılaştırarak hatırlamak daha kolaydır. İşte çocuğunuzun hafıza potansiyelini artırmasına yardımcı olabilecek eğlenceli bir oyun tekniği.

mnemotechnique Anımsatıcı nedir?

Anımsatıcılar veya hafızaya yardım etme sanatı, konu ne olursa olsun öğrenmeyi kolaylaştıran bir ezberleme tekniğidir. Buradaki fikir,  hatırlamak istediğiniz detayı ideal bir hafıza tekniği kullanarak kodlamaktır. Çocuklar arasında en çok tekrarlanan ve bilinen örneklerden biri alfabe şarkısıdır. Müzik sayesinde alfabeyi ezberlemeyi daha az zor hale getirdik. Ayrıca müzik, birçok anımsatıcı teknikten biridir.
Avantajı, sıklıkla çocuklar için kullanılmasına rağmen yine  de herkes için etkili olmasıdır. Nitekim, yaş veya konu ne olursa olsun, anımsatıcı benimsemekten yararlanacağınız bir yöntemdir. Ayrıca  hafıza  ve öğrenme üzerindeki etkisi oldukça fazladır.

Memorizing-Things

Ek olarak, beyinlerimiz farklı türde uyaranları işleyebildiği için, anımsatıcılar öğrenmeyi daha da kolaylaştırır. Uyaranlar arasında görüntüler, sesler, sesler, kokular, renkler, diller, duygular vb. vardır.

Öyleyse bu ezberleme tekniklerine daha yakından bakalım ve bunları çocuklarınıza tanıtma fırsatını değerlendirelim.

Segmentasyon

Bu teknik, bilgileri gruba göre düzenlemek için kullanılır. Bu şekilde, ister kelime ister sayı olsun, yoğun görünen ayrıntıları ezberlemek daha kolaydır.
Kelimeler ve deyimler için, öğrenciler arasında yinelenen bir örnek,  dersleri ayrı bölümlere ayırmaktır. Böylece ayrı ayrı ezberlemek çok daha ekonomiktir.
Numaralarla ilgili olarak, telefon numaraları gibi, çoğumuz farkına varmadan segmentasyon yöntemini kullanırız. 123456789'un tamamını ezberlemek yerine, aşağıdaki gibi bölmek, 123-456-789 ezberlemeyi kolaylaştırır. Kısaltmalar

Kısaltmalar, özellikle öğrenciler arasında en yaygın ezberleme tekniklerinden biri olmaya devam etmektedir. Böylece Onlar kullanılan  her kelimenin ilk harfleri yenisini oluşturmak üzere bir araya getirilir.
Genellikle kelimeleri kısaltmak için kullanılırlar ve eğitimde, medyada ve günlük yaşamda bulunabilirler. Hepimiz TF1 (Fransız Televizyonu 1), ABD (Amerika Birleşik Devletleri) veya WWW (World Wide Web) biliyoruz. Müzik

Müzik sayesinde öğrenme süreci eğlenceli, eğlenceli ve dolayısıyla daha az acı verici hale geliyor.  Öğrenmek için müzik kullanmak , anaokulunda sıklıkla gözlemlenen bir yöntemdir. Ancak yetişkinler için de aynı derecede önemlidir. En iyi örnek, çocukların erken yaşta öğrendikleri alfabe şarkısıdır.

Using-Music

"Zayıf iç çekme" yöntemi

Seyahat yöntemi veya zihinsel yürüme stratejisi olarak da adlandırılan en eski anımsatıcı teknik olarak kabul edilir. Bu çözüm,  organizasyon, görselleştirme ve ilişkilendirmenin bir karışımını içerir.

Bulunduğunuz yerde sizi çevreleyen unsurlar hatıranın “köprüleri” olabilir. Yani, bu unsurları hatırlamak istediğiniz bilgiler lehine kullanacaksınız.

Bu yüzden süreci kolaylaştırmak için aşina olduğunuz bir yer seçin.  Buradaki fikir, onlara bağladığınız ayrıntıları hatırlamak için seçilen mekanın öğelerini hatırlamaktır.

Hafıza sarayı

Bu yöntem, öncekiyle aynı prensibe dayanmaktadır, ancak daha geliştirilmiştir. Bize tanıdık gelen şeyleri ezberlemede iyi olduğumuz için, bunu kendi yararımıza kullanmak mümkündür. Her detayı ve unsuru bildiğiniz bir hafıza “sarayı”  gerçekleştirebilirsiniz.

Pek çok şeyi hatırlayabileceğiniz bir rahatlık alanı olarak düşünün. Yani sadece görmeyi kullanmazsınız çünkü 5 duyunuzu kullanabilirsiniz. Bir kitabın kokusu, bir dolap kapısının sesi, bir nesnenin dokusu, bunların hepsi kullanım araçlarıdır.

Kaynak:Santeplusmag

 

Haber Ara