Dolar

32,5311

Euro

34,8779

Altın

2.438,40

Bist

9.716,77

Amasya’daki tecrübelerini Avrupa’da paylaştı

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Brüksel ziyareti kapsamında, Brüksel’in 19 belediyesinden biri olan Saint-Josse-ten-Noode’un Belediye Başkanı Emin Kır’ı ziyaret etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-11 12:15:05

Amasya’daki tecrübelerini Avrupa’da paylaştı

Bir Türk'ü Avrupa'nın önemli kentlerinden birinde belediye başkanı olarak görmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Sarı, “Kendisi ile yerel yönetimler ve işbirliği fırsatları üzerine güzel bir sohbet gerçekleştirdik.” dedi. Belçika'da ki ziyaretlerine Büyükelçimiz Sayın Levent Gümrükçü ile devam eden Başkan, “Sayın Büyükelçimizden Belçika'da ki yerel yönetim organlarının işleyişi ve belediyecilik hizmetlerine ilişkin bilgi aldık. Uygulamakta olduğumuz ve planladığımız projelerimizi paylaşarak geleceğe ilişkin işbirliği fırsatları üzerinde durduk” dedi.

Başkan Sarı, Brüksel'de devam eden görüşmeleri kapsamında Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilciliğini de ziyaret etti ve AB nezdindeki daimi temsilcimiz Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay'dan Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik süreci hakkında bilgi aldı. Amasya Belediye Başkanımız Mehmet Sarı, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık ile birlikte Avrupa Birliği Parlamentosunda gerçekleştirilen Bölgesel İşbirliği Toplantısına katılarak, Avrupa ve bölgemiz için alınan önemli kararları merkezinde gözlemledi. Brüksel ziyareti kapsamında; Parlamento binasında “Avrupa Parlamentosu Bölgesel İşbirliği Toplantısı”na katıldı. Önemli kararların alındığı bir yer olan parlamento toplantısında bulunan Mehmet Sarı, tüm dünyayı ve ülkemizi yakından ilgilendiren konuların görüşülmesini gözlemledi ve komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürlüğü (DG NEAR) Türkiye Birimi Başkanı Bernard vBrunet ile bir araya geldi. Ülkemizle sürdürülen müzakere sürecini ve Avrupa Birliğinin genişleme politikasını değerlendirdi

Haber Ara