Dolar

32,5476

Euro

34,9308

Altın

2.441,29

Bist

9.716,77

Alzheimer hastalığını önlemek için bilmeniz gereken 4 şey

Alzheimer hastalığın en yaygın belirtilerinden biri, son zamanlarda öğrenilen bilgileri, tarihleri veya olayları unutmakla karakterize edilen hafıza kaybıdır. Sağlıklı yaşlanmak ve Alzheimer hastalığını önlemek için şu 4 alışkanlığı hayatınızda uygulayın...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-10 11:08:32

Alzheimer hastalığını önlemek için bilmeniz gereken 4 şey

Alzheimer hastalığı, nörodejeneratif bir hastalıktır. Progresif nöron kaybı, geri dönüşü olmayan zihinsel işlev ve hafıza kaybına yol açar. Bu hastalığın en yaygın belirtilerinden biri, son zamanlarda öğrenilen bilgileri, tarihleri veya olayları unutmakla karakterize edilen hafıza kaybıdır. Hastalık daha sonra kafa karışıklığı, sinirlilik, saldırganlık, ruh hali veya dil bozukluklarına neden olacak şekilde yayılır. Dünya çapında yaklaşık 44 milyon insan bu hastalıktan muzdariptir. 

Bu hastalık, gençken sağlıklarına dikkat etmeyen yaşlılarda yaygındır.

Sağlıklı yaşlanmak ve Alzheimer hastalığını önlemek için şu 4 alışkanlığı edinmeyi deneyin:

1. Haftada üç saat egzersiz

Egzersiz uzun vadede beyin için harikadır. Uzmanlar ve doktorlar haftada en az 3 kez 1 saat spor yapmayı veya her gün yürüyüş yapmayı tavsiye ediyorlar. Bu, beyninizi 2 ila 4 yıl gençleştirmek için yeterli olacaktır.

2. Günde 10 dakika meditasyon yapın

Vücuttaki yüksek kortizol seviyeleri beyni olumsuz etkiler. Beyniniz için harikalar yaratmak için 10 dakikalık meditasyon yeterlidir. O yüzden düzgün oturun, gözlerinizi kapatın ve yavaş nefes alın ...

3. Omega-3'leri, asitleri ve yağ asitlerini günlük olarak tüketin

Uzmanlar, sağlıklı insanların günde yaklaşık 1.500 mg omega-3 yağ asidi tükettiğini iddia ediyor. Bu nedenle fındık, baklagiller, sığır eti, ton balığı, karides, soya, ahududu ve çilek tüketimini teşvik edin.

4. Günlük bir şeyi hatırlayın

Günde en az bir yeni bilgiyi hatırlamaya çalışırsanız, beyniniz daha uzun süre genç kalacaktır. Her gün çok az bilgi hatırlayan insanlar, diğerlerinden daha yüksek düzeyde gri maddeye sahiptir.

Kaynak: Santeplusmag

 

Haber Ara