Dolar

32,5476

Euro

34,9308

Altın

2.441,29

Bist

9.716,77

Altan Tan'dan PKK'ya 'Frankeştayn'lı yanıt

PKK yöneticilerinden Mustafa Karasu'nun HDP'li Altan Tan'a Polyanna benzetmesine, Tan 'Frankeştayn' benzetmesi ile karşılık verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-28 10:52:42

Altan Tan'dan PKK'ya 'Frankeştayn'lı yanıt

PKK yöneticilerinden Mustafa Karasu'ya, 'Polyanna'ya benzettiği HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'dan yanıt geldi. "Memlekette bunca Frankeştayn varken birkaç tane de Polyanna olsun. Zararı olmaz, halka moral verir"

Tan'ın Cumhuriyet gazetesinden Selin Ongun'un sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

HDP milletvekili Altan Tan'ın Diyarbakır'daki evindeyiz. Sohbet faslında, Altan Tan'ın babası Bedii Bey'in bir fotoğrafı gözümüze ilişiyor. “Son fotoğrafı” diyor Tan.

Diyarbakır cezaevi tanıklıklarının da anlatıldığı HASAN Cemal'in Kürtler kitabından Bedii Bey'in nasıl öldüğünü biliyoruz: “Ramazan, 1982'nin Temmuz ayı. Oruç tutmak serbest dediler... Bedii Tan oruç tuttu. Bedii'nin orucunun farkına vardılar... Kanalizasyon kapağını kaldırdılar, avuçla pislik yedirdiler. Bedii Tan ishal oldu. Çok hastalandı... Koğuş kapısının önünde, buz kalıbı gibi betonun üstüne düştü... Yerde yatıyordu. Bir er ve bir çavuş gardiyan geldi, koğuşa girdiler. Yerde yatan Bedii Bey'in karnına bastılar. Bağırsakları ve böbreği patladı Bedii Bey'in... Bedii Tan öldü, 50 yaşındaydı.” Babası dışkı yedirilerek öldürüldüğünde üniversiteyi yeni bitiren Altan Tan, “Öfkeli Kürt gençlerini tutamıyoruz” gibi sözleri benimsemiyor. “Yakarak, yıkarak, memleketi birbirine katarak, öldürerek değil, hep birlikte yeni bir demokratik Türkiye kurarak çözüme gideriz” diyor. .

HDP'NİN KAFASI NET

- Mustafa Karasu, Özgür Gündem'deki yazısında sizi 'Polyannacılık' yapmakla eleştiriyor, hatta ‘barışçıl' çağrılarınızla HDP'nin tasfiye sürecini açtığınızı iddia ediyor...

Bir ironi ile başlayalım öyle ise. Memlekette bunca Frankeştayn varken birkaç tane de Polyanna olsun. Zararı olmaz, halka moral verir. Meselenin hayati kısmına gelince şu sorulara net olarak cevap lazım. 1) Kürtler, Türkiye'de ve Ortadoğu'da Türklerle birlikte bir gelecek mi kuracak yoksa kavga ederek, yakıp yıkarak ayrılacak mı? 2) Eğer birlikte yaşanacaksa bu mücadele, demokratik yollarla yani “güzellikle” mi yoksa şiddetle ve kavgayla mı olacak? 3) Avrupa Birliği ve Batı bloku içinde bir Türkiye ve Ortadoğu mu yoksa İran-Rusya ekseninde bir Ortadoğu mu tasarlayacağız?

- HDP'nin bu üç soruya yanıtı nedir?

Kürtler, Türk halkıyla birlikte, yüzü Avrupa Birliği'ne dönük, kendi geçmişini de koruyan, Ortadoğu'daki halklarla dost, demokratik bir Türkiye inşa edecektir.

Haber Ara