Dolar

32,4877

Euro

34,9314

Altın

2.434,83

Bist

9.716,77

Almanlar Gomez'de ısrarlı

Almanya'nın ünlü gazetesi Bild, “Euro 2016’da Alman Milli Takımı’nda kimler oynasın” diye sordu. Almanlar, forvette Gomez’i ilk sıraya yazdırdı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-01 09:29:15

Almanlar Gomez'de ısrarlı

Fotomaç'ta yer alan habere göre: Beşiktaş'ın Alman forveti Mario Gomez, siyah- beyazlı formayı giydiğinden bu yana adeta uçuşa geçti. Beşiktaş formasıyla 34 resmi maçta rakip fileleri 21 kez havalandıran Alman panzeri, bu performansı sonrasında yeniden milli takıma çağırıldı. Gome z, Almanya'nın İngiltere ve İtalya ile oynadığı hazırlık maçı kadrosunda kendisine yer edinirken; İngiltere karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan yıldız oyuncu o karşılaşmada 1 gol attı ve 1 diğer golü ise ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Süper Mario, İtalya müsabakasında ise adalesinde hafif bir çekme olduğu için teknik direktör Löw tarafından dinlendirildi.

GÖTZE'Yİ GERİDE BIRAKTI

Gomez'in İngiltere maçındaki performansı Almanya'da uzun süre gündemde yer aldı. Bild Gazetesi, Almanya Milli Futbol Takımı'nın Euro 2016'da yer alması gereken futbolcular ile ilgili bir anket düzenledi. Gomez, Bild'in yaptığı ankette forvet mevkiinde Alman taraftarlardan "%51" oy alarak; Almanya A Milli Futbol Takımı'nın Euro 2016'da en çok forma giymesini istediği isim olarak dikkat çekti. Aynı ankette forvet mevkiinde görev yapan Götze (% 44), Volland (% 3), Kruse ise (% 2) oranında oy aldı.

Mario Gomez, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de attığı 19 golün 14'ünü ceza sahası içerisinden kaydederken; 5 golü ise ceza sahası dışından attı. Gol krallığında 16 golle 2. sırada yer alan Samuel Eto'o'nun ise attığı 16 golün 15'ini ceza sahasının içerisinden ağlara yollaması dikkat çekerken, sadece 1 golü ceza sahasının dışından atmayı başardı.

Beşiktaş'ın bu sezon attığı 57 golün 19'unu kaydeden Mario Gomez, bu 19 golün 5'ini yaptığı kafa vuruşlarıyla elde ederken; bu alanda sadece Akhisar Belediyesporlu futbolcu Rodallega'nın gerisinde yer aldı. Rodallega, 6 kafa golüyle ilk sırada yer alırken, Gomez 5 kafa golüyle ikinci, M. Batdal ve Deniz Kadah ise 4'er kafa golüyle üçüncü sırada yer aldılar.

Haber Ara