Dolar

32,4969

Euro

34,8842

Altın

2.441,70

Bist

9.716,77

Alizamin Farhadov: Türkiye pazarı benim için iyi bir yatırım

Son zamanlarda Azerbaycan’da tanınır hale gelen ve sosyal medya platformları üzerinde ciddi bir hayran kitlesi bulunan, başarılı iş adamı ve sosyal medya fenomeni Alizamin Farhadov Orta Doğu’daki ekonomik istikrarını sürdürerek, gelişmekte olan ülkeler sırasında hızla yukarı tırmanan kardeş ülke Türkiye’ye yatırım yapma kararı aldıklarını duyurdu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-04 15:41:42

Alizamin Farhadov: Türkiye pazarı benim için iyi bir yatırım

Yaptığı açıklamada genç milyoner, ‘'Türkiye son dönemlerde, yabancı yatırımcılar için büyük bir fırsat haline geldi. Büyüyen ekonomisi ve istikrarlı çalışmaları ile birlikte birçok ülkenin vatandaşlarından ciddi yatırımlar almakta, bizde uzun zamandır farklı ülkelere yatırım yapmak için araştırmalar yapıyorduk. Yaptığımız araştırmalar neticesinde Türkiye'nin en doğru tercih olacağına karar verdik'' dedi.

Alizamin Farhadov hali hazırda Azerbaycan, Ukrayna, Kibris ve italya'da da büyük yatırımları olduğunu vurgulayarak, Türk halkını ve Azerbaycan halkını kardeş olarak gördüklerini, Türkiye'de diğer ülkelere nazaran daha az sorunla karşılacaklarını vurgularken, Türk hükümetinin yabancı yatırımcılara sağladığı hibe ve desteklerden de bahsetti. Türk hükümetinin ülkelerine yatırım yapmak isteyen kişilere karşı çok sevecen bir tutumda olduğunu belirten Farhadov, Azerbaycan'da ki birçok aile dostu ve arkadaşının bu sebepleri göz önünde bulundurarak yatırımlarını Türkiye'ye kaydırdıklarını belirtti.

0028b24b-98f0-472a-b057-61c20a9715db

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona (covid-19) salgınının, düşüşe geçmesiyle birlikte ailesiyle Türkiye'yi ziyaret edeceklerini ve yeni yatırım alanları arayacaklarını sözlerine kaydetti. Türkiye, bu gelişmelerle korona sonrasındaki günleri fırsata dönüştürebilecek ve sağlık sektörü ile birlikte ekonomisi ayakta kalmayı başaran ender ülkeler arasında gösteriliyor.

Haber Ara