Dolar

32,5286

Euro

34,9266

Altın

2.434,94

Bist

9.716,77

Akşener MHP'den ihraç edildi!

MHP disiplin kurulu Meral Akşener ihraç edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-08 16:12:35

Akşener MHP'den ihraç edildi!

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Bugün toplanan MHP disiplin kurulunda Meral Akşener'in savunmasının okunmasının ardından karar açıklandı ve Akşener MHP'den ihraç edildi.

Ajansların geçtiği haber şu şekilde:

MHP Merkez Disiplin Kurulunca, Meral Akşener'in parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildi.

NEDEN İHRAÇ EDİLDİ?

Akşener'in ihracı ile ilgili karar için gösterilen gerekçelerden biri ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "baş paralel" benzetmesi yapması ve hakaret etmesi.

KARAR

Al Jazeera'nin aktardığına göre MHP Genel Merkezi'nden Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk'ün açıklaması şöyle:

"MHP Tüzüğü'nün 11., 79. ve 81. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezasıyla cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş bulunan Meral Akşener hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatı Merkez Disiplin Kurulu'nca müzakere edilmiş, müzakereler sonucunda yapılan gizli oylamayla Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul ili, Üsküdar İlçe Teşkilâtı Üyesi Meral Akşener'in Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 78/4 - (c) , (e) , (g) , (h) ve (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden ‘kesin çıkarma' cezasıyla cezalandırılmasına, 08.09.2016 tarihinde oy birliğiyle karar verilmiştir."

Çağrı heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkındaki disiplin soruşturması ise eksik evrak tamamlanınca sonuçlandırılacak.

Haber Ara