Dolar

32,5311

Euro

34,8779

Altın

2.438,40

Bist

9.716,77

Aksa Muhafızları Bahreynli heyeti Mescid-i Aksa'ya sokmadı

İsrail'e 'kardeşlik' ziyareti gerçekleştiren ve bu kapsamda Mescid-i Aksa'yı da ziyaret ettiği iddia edilen Bahreynli heyetin Aksa Muhafızları tarafından Mescid-i Aksa'ya sokulmadığı ortaya çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-10 15:38:02

Aksa Muhafızları Bahreynli heyeti Mescid-i Aksa'ya sokmadı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İsrail'in Kanal2 Televizyonu'nun haberine göre Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el Halife'nin talimatı doğrultusunda İsrail'e gelen Bahreynli resmi heyet, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan kararına karşı tepkiler sürerken ülkede çeşitli ziyaretlerde bulundu.

HEYET MESCİD-İ AKSA'YA SOKULMADI

El Arabi El Cedid'in haberine göre Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesine ziyarette bulunduğu iddia edilen heyetin Aksa Muhafızları tarafından Mescid-i Aksa'ya sokulmadığı ortaya çıktı.

NE OLMUŞTU?

Heyetin, kentteki diğer uğrak noktalarına ilişkin başka ayrıntıya yer verilmeyen haberde, heyettekilerin, Kral Halife ve ülkesi adına İsrail'e barış ve kardeşlik mesajı getirdiği belirtildi.

İSRAİL'E NE KONUDA SÖZ VERİLDİ?

Heyettekilerin, ülkelerindeki Yahudi Sinagogu'nun restore edileceğini ve İsrail vatandaşlarının Bahreyn'e girişlerinin önünde hiçbir engel kalmadığını İsrailli yetkililere aktardığı bildirilen haberde, 4 günlük resmi ziyaret kapsamında İsrailli yetkililerle görüşmelerin süreceği kaydedildi.

BAHREYN

İsrail ile diplomatik ilişkisi bulunmayan Bahreyn, dünyanın en otoriter rejimlerden birine sahip ülke olarak biliniyor. Ülkede muhalefet, rejimin yoğun baskısı altında ezilirken yoksul Güney ve Güneydoğu Asya ülkelerinden gelen büyük bir göçmen işçi nüfusu, sömürü koşulları içinde hayatını kazanmaya çalışıyor.

İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız:

800178

Haber Ara