Dolar

32,5224

Euro

34,9062

Altın

2.438,38

Bist

9.716,77

Akdeniz'de Mersin'in 'güneşi parlıyor'

Mersin tarihi ve kültürel dokusu kadar gastronomisi ile de turistlerin tercihleri arasında

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-04 11:24:30

Akdeniz'de Mersin'in 'güneşi parlıyor'

 Mersin otelleri ve Mersin pansiyonlarında konaklarken yalnızca deniz ve güneşin değil eşsiz doğal güzelliklerin de tadını çıkarmayı unutmayın.

Hem denize sıfır hem de her şey dahil hizmet veren Mersin otellerinin yanı sıra daha uygun fiyatlı Mersin pansiyonlarında kalıp, aile boyu uzun ve eğlenceli bir yaz tatili yapabilirsiniz. Unutmayın Mersin otellerinde erken rezervasyon yaparak, çok daha uygun fiyatlı bir tatil yapabilirsiniz. Mersin'de kalacak yer alternatifleri için Kızkalesi otelleri, Susanoğlu otelleri arasından mutlaka bütçenize uygun fiyatlı bir seçenek bulabilirsiniz.

Erdemli Plajları
İncecik altın rengi kumu ve masmavi deniziyle Mavi Bayrak Ödülü sahibi olan Kızkalesi Plajı, denizin ortasındaki Kızkalesi manzarasına karşı yüzebileceğiniz keyifli bir kumsal. Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan Kızkalesi Plajı'na yakın birçok butik otel ve pansiyon bulunuyor. Kızkalesi pansiyonlarının yanı sıra birçoğu her şey dahil hizmet veren Erdemli otellerinde geniş açık havuzlar ve aquaparklar da plaja alternatif oluşturuyor.

Silifke Plajları
Silifke'nin en güzel plajı neresi diyecek olursanız; Suasanoğlu Halk Plajı, yumuşacık kumsalı ve tertemiz deniziyle Mersin'in Mavi Bayrak Ödüllü plajlarından biri. Plaj çevresinde yer alan restoran ve kafelerin yanı sıra duş ve giyinme kabinleri gibi imkanlarla Mersin'de günübirlik tatil yapmak isteyenler için de büyük kolaylık sunuyor.

Mersin'de doğa tatili yapmak isteyenler için de uygun birçok koy var. Orman manzarasına karşı daha serin bir yerde denize girmek ve kamp yapmak isteyenlerin gözdesi olan Pullu Orman Plajı, Anamur'a 8 km yakınlıkta yer alıyor.

Silifke'de Gezilecek Yerler

Denizin ve güneşin tadını çıkardıktan sonra Mersin'de yeşilin bin bir tonunu görebileceğiniz muhteşem doğa harikalarına da vakit ayırmayı ihmal etmeyin. Mersin denince ilk akla gelen yerlerin başında Cennet ve Cehennem Obrukları geliyor. Silifke'de yer alan Cennet ve Cehennem obrukları kireçli arazide yer altındaki akarsuyun aşındırması sonucunda ortaya çıkan mağaraların tavanlarının çökmesi sonucu oluşmuş. 90 metre derinliğindeki Cennet Obruğu, 47 metre derinliğe sahip Cehennem Obruğu'na göre daha yeşil olduğu için ve içinde bir akarsu bulunduğu için “cennet” adını almış. Cennet obruğuna Antik Roma Dönemi'nden kalma merdivenlerle inilebiliyor. Cennet Obruğu'nun dibinde bir de antik kilise yer alıyor.

Ayrıca yıl boyunca sıcaklığın ve nem oranının değişmemesiyle ünlü olan, astım hastalarının sıkça gittiği Astım Mağarası da Silifke'de Cennet ve Cehennem obruklarına yakın bir yerde bulunuyor.Silifke'de dünyada eşine az rastlanan bir diğer yapı ise Adamkayalar diye anılan kabartma figürler. Kayalık bir yamaca oyularak oluşturulmuş çerçeve içindeki muhteşem heykellerin MÖ 2. yüzyılda yapıldıkları ve anıt oldukları tahmin ediliyor.

Tarsus'ta Gezilecek Yerler

Tarsus, Mersin'de hem inanç turizmi hem de kültür turizmi açısından büyük önem taşıyor. Ashab-ı Kehf adıyla bilinen Yedi Uyurlar Mağarası da Tarsus'ta gitmeniz gereken yerlerin ilk sırasında geliyor. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernuş, Sazenuş, Tebernuş ve Kefeştetayuş adında yedi genç ve köpekleri Kıtmir'in 300 yıl kesintisiz uyuduğuna inanılan kutsal Ashabı-ı Kehf Mağarası'nı gezdikten sonra Aziz Pavlus'un atıldığına inanılan kuyuyu da görmeyi unutmayın.


Anamur'da Gezilecek Yerler
Mersin'in Antalya'ya yakın bölgesinde yer alan Anamur, caretta carettalara yuva olan plajları ve bozulmamış doğasıyla yaz tatili için mükemmel bir adres. Anamur otellerinde konaklarken, hem gürül gürül akan Dragon Çayı'nın kenarında yeşilin ve mavinin eşsiz harmonisine tanık olabilir, hem de Anamur plajlarında Caretta carettalarla birlikte yüzme keyfini yaşayabilirsiniz.

Anamur'da yer alan Anemurium Antik Kenti ve Mamure Kalesi de Mersin'in zengin tarihine ışık tutan önemli tarihi yapılar. Hem denize girebileceğiniz hem de kamp yapabileceğiniz Anamur'da uygun fiyatlı birçok otel ve pansiyon seçeneği de sizi bekliyor.

Mersin'de Akdeniz'de sıkça rastlanan karstik arazi tipi nedeniyle oluşmuş birçok mağara ve obruk bulunuyor. Bunların içinde en çok gezilen ve ilgi göreniyse Aydıncık'a bulunan Aynalıgöl Mağarası.

Erdemli'de denizin ortasından Mersin'e göz kırpan Kızkalesi, yaklaşık bin yıl önce I. Leon tarafından yaptırılmış. Hakkında Kız Kulesi'ne benzer efsaneler anlatılan Kızkalesi'ne deniz bisikletleriyle gidebilir, kalenin içini gezebilirsiniz.

Mersin Mut'ta yer alan Yerköprü Şelalesi de el değmemiş doğasıyla, göz alıcı sarkıt ve dikitleriyle dikkat çekiyor. Suyun 30 metre yüksekten dökülürken çıkardığı ses, insanda inanılmaz bir huzur duygusu ortaya çıkarıyor.

Haber Ara