Dolar

32,5311

Euro

34,8779

Altın

2.438,40

Bist

9.716,77

AK Parti ile CHP görüşmesinin ayrıntıları

AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinde ikinci perde. Ömer Çelik ile Haluk Koç biraraya geldi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-21 09:24:58

AK Parti ile CHP görüşmesinin ayrıntıları

Hükümet kurulmasına ilişkin partiler arası görüşmede yeni adım. Başbakan Ahmet Davutoğlu bayram öncesi yaptığı parti ziyaretlerinden sonra bugün ikinci adım atıldı.

AK Parti'den Ömer Çelik, CHP'den Haluk Koç ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

İki ismin de parti adına koalisyon görüşmeleri konusunda yetkilendirildiği belirtiliyor.

ÖMER ÇELİK'TEN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Görüşme sonrası Ömer Çelik, yapılan görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik satır başları ile şunları söyledi

ÖMER ÇELİK: Sürecin kendisi, sonuç kadar kıymetli. Biliyorsunuz Genel Başkanlarımızın görüşmesinde, şöyle bir yönteme karar verilmişti; öncelikle istişafi görüşmeler yapılacaktı. Bugün konuştuğumuz konu, genel başkanlarımızın görüşmelerinde bir aşamaya gelinirse, bu aşamaya kadar kendi aramızda heyetler olarak hangi ilkeler çerçesinde görüşeceğimiz, hangi mekanda bir araya geleceğimizle ilgili bir karar vermemiz gerekiyor. Ortak konular, çatışılan konular, gri alanlar belirlenecek. Heyetler en geç haftabaşında bir araya gelecek. O zaman hangi konularda konuşacağımıza karar vereceğiz. Tüm konu başlıklarını değerlendirmemiz için 10-15 güne ihtiyacımız var.

KEŞİF DÖNEMİ

Koalisyon kurulması için partilerin birbirini keşfetmelerine ve anlamalarına yönelik ‘istik- şafi' görüşmelerde önce yöntem belirlenecek ve heyetler oluşturulacak.
Partilerin öncelikleri ve ön şartları ortaya konulacak. Temas noktaları bunları liderlere iletecek. Liderlerin onay vermesi durumunda perşembe günü heyetlerin katılımıyla yapılması öngörülen ikinci toplantıda konu başlıkları belirlenecek. Süreç boyunca liderlerin kontrolünde ayrıntılara inilecek.

İstik- şafi görüşmelerde tıkanma yaşanması halinde liderler devreye girecek. Bu görüşmeler olumlu tamamlanırsa Davutoğlu, ikinci tur için Kılıçdaroğlu'nun kapısını çalacak. Görüşmelerin sonunda AK Parti ve CHP'nin koalisyon hükü- meti kurup kuramayacaklarına ilişkin resim net olarak ortaya çıkacak.

Haber Ara