Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Türk Telekom'dan 'hayat kurtaran' yerli teknoloji

Türk Telekom, 'hayat kurtaran' yerli araç içi acil çağrı sistemi eCall teknolojisini Türkiye'de Honda ile hayata geçiriyor- Olası bir trafik kazasında araç, eCall ile 112'yi otomatik ya da manuel olarak arayarak gerekli bilgileri eCall Acil Çağrı Merkezi'ne iletecek

1 Ay Önce Güncellendi

2020-09-26 11:55:05

Türk Telekom'dan 'hayat kurtaran' yerli teknoloji

Türk Telekom, Türkiye'de Honda ile iş birliği yaparak yerli araç içi acil çağrı sistemi olan eCall teknolojisini hayata geçiriyor. Bu yeni teknoloji sayesinde, trafik kazaları durumunda araçlar otomatik olarak 112'yi arayarak kazanın konumu ve diğer önemli bilgileri İçişleri Bakanlığı'na iletecek.

Türk Telekom Logo

Türk Telekom ve Honda İş Birliği

Türk Telekom'un Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu, yaptığı açıklamada Türk Telekom'un dijitalleşme alanındaki projelerinden biri olan eCall teknolojisinin önemine vurgu yaptı. Karakullukçu, Honda iş birliğiyle gerçekleştirdikleri test sürüşünden de bahsederek, bu teknolojinin trafik kazalarına erken müdahale imkanı sağlayacağını belirtti.

Karakullukçu: "Türk Telekom olarak insan hayatını kolaylaştıracak benzer projelere imza atmaktan her zaman gurur duyuyoruz."

Türk Telekom'un eCall teknolojisi, gelecekte araç içinde bulunan SIM kartları sayesinde sadece kaza anında yardım çağrısı göndermekle kalmayacak, aynı zamanda sürücülerin hayatını kolaylaştıracak bağlantılı çözümlere de olanak sağlayacak.

Honda'nın Güvenlik Vizyonu

Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer: "Sürücüler ve yolcular için güvenliği ön planda tutan teknolojilerin değeri büyük. Honda olarak güvenlik teknolojilerinde öncü olmaya devam ediyoruz ve eCall sistemini tüm modellerimize entegre etmeyi hedefliyoruz."

Yeni nesil Honda araçlarda eCall sisteminin sunulmasıyla, sürücülerin istenmeyen durumlarda hızla destek alması ve araç içinde güvende olması hedefleniyor. Bu teknolojinin ilerleyen dönemlerde daha da yaygınlaşması planlanıyor.

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara