Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Senegalli aktivistlerden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız mallarını boykot çağrısına destek

3 Ay Önce Güncellendi

2020-10-26 22:56:38

Senegalli aktivistlerden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız mallarını boykot çağrısına destek

Senegalli aktivistler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız mallarının boykot edilmesi çağrısına destek veriyor. Emperyalizm Karşıtı ve Panafrikanist Devrim için Cephe (FRAPP-FRANCE DEGAGE) hareketi konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

FRAPP-FRANCE DEGAGE hareketinin yayımladığı açıklamada, Senegal'deki Müslümanların çoğunun Fransa'nın İslam karşıtı tutumuna karşı şok olduğu belirtildi. Tüm dinlerin "öldürmeyi" yasakladığına vurgu yapılan açıklamada, Fransa'da, Suriye'de, Irak'ta, Libya'da, Mali'de, Burkina Faso'da, Nijerya'da, Nijer'de ve Sahel bölgesinde din adı altında öldürülen insanlar ile emperyalistler tarafından desteklenenlerin aynı kişiler olduğu ifade edildi.

Senegalli Aktivistlerin Fransız Mallarının Boykot Edilmesi Çağrısı

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un El Kaide terör örgütüyle ilgili açıklamalarına da atıfta bulunulan açıklamada, aşırıcı terörist örgütlerin yaptığı vahşetler hatırlatıldı. FRAPP hareketi, Fransız devletinin teşvik ettiği ahlaksız ve aşağılık plana karşı çıkmak için Fransız ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Açıklamada Senegallilere, Senegalliler tarafından yönetilen ulusal şirketleri tercih etmeleri tavsiye edildi. Yakın zamanda Fransız ürünlerinin boykot edilmesi için detaylı bir liste paylaşılacağı belirtildi.

Fransa'da İslam Karşıtı Uygulamalar

Son dönemde Fransa'da Macron yönetiminin Müslümanları ve İslami kuruluşları hedef almasıyla ülkenin çeşitli şehirlerinde İslam karşıtı uygulamalar başladı. Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde başı kesilerek öldürülen öğretmenin anısına duvarlara hakaret içerikli karikatürler yansıtıldı.

Macron'un karikatürleri yayınlamaktan vazgeçmeyeceğini söylemesi İslam dünyasında büyük tartışmalara sebep olmuştu. Fransa Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamaları pek çok ülkede protestolara yol açtı.

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara