Dolar

32,4350

Euro

34,6156

Altın

2.383,16

Bist

10.045,74

Olimpik 'tırmanış' heyecanı

Olimpik 'tırmanış' heyecanı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 14:17:34

Olimpik 'tırmanış' heyecanı
Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, 2020 Tokyo Olimpiyatları için yarışacak 8 branş arasında yer alan sportif tırmanışın şansının bulunduğunu söyledi.

Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelişmiş ülkelerde sportif tırmanış branşının ön planda olduğunu vurguladı.

Sportif tırmanışın özellikle Almanya ve İsviçre'de geniş kitleye sahip olduğunu belirten Karaca, "Çok hızlı şekilde yayılan bir branş. Olimpiyat için aday gösterilmesi zaten yeterli gördükleri anlamına geliyor. Şansının güçlü olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Karaca, sportif tırmanışın Türkiye'deki durumuyla ilgili ise "Birkaç yıl öncesinde faaliyetler başladı. Türkiye genelinde yarışmalar yapılıyor. Avrupa ve dünya şampiyonasına sporcularımız katılıyor. Ancak henüz tam yeterli seviyede değiliz" diye konuştu.

Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi, 2020 Olimpiyatları programına eklenecek 4 branş için bowling, beyzbol-softbol, karate, squash, wushu, paten, sportif tırmanış ve sörf branşlarını dahil etmişti.

2020 Tokyo Olimpiyatları programının son hali ise gelecek yıl ağustos ayında Brezilya'nın Rio de Janeiro​ kentinde yapılacak Yaz Olimpiyat Oyunları kapsamında düzenlenecek Uluslararası Olimpiyat Komitesi Genel Kurulu'nda belirlenecek.

Haber Ara