Dolar

32,1962

Euro

34,9910

Altın

2.512,40

Bist

10.894,95

Herrmann: Türkiye ile ilişkilerimize zarar vermemek zorundayız

Antalyalı gazetecileri kabul eden Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in geçen günlerde bir araya geldiğini hatırlatarak, 'Sayın Steinmeier'in Sayın Erdoğan'ı ziyaretinde de her iki ülke arasında siyasi ve dış politika konularında fikir ayrılıkları olsa da ilişkilerimizin dostane ve yakın bir çerçevede geliştiğini gördük. Bu ilişkilere zarar vermemek zorundayız' dedi.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-01 10:31:01

Herrmann: Türkiye ile ilişkilerimize zarar vermemek zorundayız

Münih'te gerçekleşen buluşmada, Almanya Federal Cumhuriyeti Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann, AGC Başkanı İdris Taş ve cemiyet üyeleriyle bir araya geldi. Herrmann, konuşmasında Antalya ve Nürnberg arasındaki kardeşlik ilişkilerinin önemine vurgu yaparak, Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik, ticari ve turistik ilişkilerin güçlü olduğunu belirtti. Ayrıca, Türk polisi ile Bavyera eyalet polisi arasında sıkı bir işbirliği olduğunu da dile getirdi.

Heyette yer alan bir gazetecinin Nürnberg'deki Müslüman Türk toplumunun minarelerin yasaklanmasının tartışılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmesi üzerine Herrmann, Bavyera eyaletinde herkesin eşit haklara sahip olduğunu ve güven içinde yaşadığını vurguladı. Ayrıca, Almanya'daki aşırı sağcı AfD Partisi'nin minare yasağı isteğini eleştirerek, bu tür girişimlerin Müslümanlara karşı bir antipati uyandırma çabası olduğunu ifade etti.

AGC Başkanı İdris Taş ise Türk-Alman dostluğunun pekiştirilmesini ve ilerletilmesini amaçladıklarını belirtti. Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin hem ekonomik hem de turizm açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Taş, bu ilişkilerin tarihi derinliğine değindi ve 20 yıllık kardeşlik ilişkilerinin güçlü bir temele dayandığını ifade etti. Ayrıca, Nürnberg Basın Kulübü ile AGC arasındaki kardeşlik ilişkilerinin 20. yılını kutlamak için buluştuklarını ve Bakan Herrmann'ı Antalya'ya davet ettiklerini söyledi.

Ziyarette, Bavyera Türk Alman Tabipler Birliği Onursal Başkanı ve Kardeş Şehirler Koordinatörü Dr. İsmail Baloğlu ile Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer de hazır bulundu.

Haber Ara