Dolar

32,1888

Euro

35,0112

Altın

2.504,64

Bist

11.074,56

1 Mayıs'ı işçilerle karşılayan Bakan Işıkhan: Taksim art niyetli gruplara açık değil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ziyaret ettiği Sincan Belediyesi işçilerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. 1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Taksim Meydanı tartışmalarına da değinen Işıkhan, 'İçişleri Bakanımız ve tüm valiliklerimiz açıkladı. Meydanlarda sendikalarımızın, konfederasyonlarımızın 1 Mayıs'ı kutlamasına hiçbir engel bulunmamakta.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-01 10:10:25

1 Mayıs'ı işçilerle karşılayan Bakan Işıkhan: Taksim art niyetli gruplara açık değil

Işıkhan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü işçilerle kutlamak amacıyla ilk olarak Sincan Belediyesinin temizlik işleri garajına gitti. Burada birim yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı ve işçilerle sohbet etti. Sokakların temizliği için verdikleri emekten dolayı işçilere teşekkür ederek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Daha sonra Işıkhan, belediyenin fen işleri garajındaki işçiler ve Osmanlı Mahallesi semt pazarındaki temizlik görevlilerini ziyaret etti ve işlerinde kolaylık diledi.

13. Çalışma Meclisinin 5 yıl aradan sonra toplandığına değinen Işıkhan, burada yapılan görüşmelerin önemine vurgu yaptı. İşçi, işveren ve memur konfederasyonları ile sendikaların çalışma hayatının yapısal sorunlarını ele aldığını belirtti. Ayrıca, sendikal örgütlenmenin geleceği, toplu sözleşme süreçleri, yeşil ve dijital dönüşümün çalışma şekillerini nasıl etkilediği gibi konuların değerlendirildiğini aktardı.

Çalışma Meclisi'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Işıkhan, programa yaklaşık 1300 kişinin katıldığını ve önemli başlıkların masaya yatırıldığını söyledi. Ayrıca, gelecekte ortaya çıkabilecek çeşitli risklerin de ele alındığını ve bu doğrultuda plan ve politikaların geliştirileceğini ifade etti.

1 Mayıs'ı işçilerle birlikte kutlamasına ilişkin soruya cevap veren Işıkhan, emekçilerin çabasının ve alın terinin önemine vurgu yaparak, hükümetlerinin emekçileri hiçbir zaman mağdur etmediğini belirtti.

Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamaları tartışmalarına da değinen Işıkhan, meydanların sendikaların kutlama yapmasına açık olduğunu ancak kitlesel eylemlere ve art niyetli gruplara izin verilmeyeceğini ifade etti. Vatandaşların güvenliğinin önemli olduğunu vurgulayarak, emekçi kardeşlerini selamladı.

Bakan Işıkhan, ziyaretleri sırasında Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ve diğer belediye yöneticileri ile birlikteydi.

 
 
 

 

Haber Ara